Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στεφανής: Γιατί καθυστερεί η καταβολή αποζημιώσεων στο προσωπικό του 251 ΓΝΑ και του ΝΙΜΤΣ

Στεφανής: Γιατί καθυστερεί η καταβολή αποζημιώσεων στο προσωπικό του 251 ΓΝΑ και του ΝΙΜΤΣ

«Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση οφείλεται στην πρωτόγνωρη για τα εν λόγω στρατιωτικά νοσοκομεία απαιτούμενη διαδικασία πληρωμής υπερωριών» εξήγησε στη Βουλή ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

«Το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) υπέβαλαν αναφορές κόστους για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, οι οποίες προωθήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις αρχές Ιουλίου. Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση οφείλεται στην πρωτόγνωρη για τα εν λόγω στρατιωτικά νοσοκομεία απαιτούμενη διαδικασία πληρωμής υπερωριών».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απαντώντας σε ερώτηση, που κατέθεσαν οι βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Καταβολή αποζημιώσεων στο προσωπικό του 251 ΓΝΑ».

Αναφερόμενος στη διαδικασία καταβολής υπερωριών, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «προϋποθέτει μηχανογραφικές εφαρμογές και διοικητικές διεργασίες που, ενώ για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι πάγιες, στην περίπτωση των στρατιωτικών νοσοκομείων δεν υπήρχε παρόμοια εξοικείωση και απαιτείται σημαντική επεξεργασία δεδομένων από συναρμόδιους φορείς».

«Ενδεικτικά», προσέθεσε, «περιλαμβάνει τη συλλογή του είδους, των ημερομηνιών και των ωρών εφημερίας-υπερωρίας των εμπλεκομένων ιατρών-προσωπικού, την αντιστοίχιση του προσωπικού στις βαθμίδες του ΕΣΥ προς κοστολόγηση των εφημεριών, τη συνεργασία με το ΟΛΚΑ για τους υπολογισμούς, τον έλεγχο των διαμορφούμενων αποζημιώσεων προς αποφυγή αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών κ.ά.».

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί στενά την υλοποίηση της όλης διαδικασίας, μέχρι την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης στο εμπλεκόμενο προσωπικό, τόσο του 251 ΓΝΑ όσο και του ΝΙΜΤΣ» κατέληξε ο Αλκ. Στεφανής.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024