Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιμένοντας τον ΕΦΚΑ

Περιμένοντας τον ΕΦΚΑ

Εδώ και μία εβδομάδα παίρνω τηλέφωνο σε τρεις γραμμές στη συγκεκριμένη Διεύθυνση για να ρωτήσω για την τύχη του αιτήματός μου ή αν μου επιτρέπεται να επισκεφθώ την υπηρεσία ώστε να διευθετήσω το ζήτημα. Εις μάτην.

 Η καθημερινότητα και η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι που κρίνει τις κυβερνήσεις. Καλές είναι οι βαρύγδουπες εξαγγελίες για επενδύσεις και ανάπτυξη, αλλά κάτι πρέπει να γίνει με το… τέρας της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.

Χρειάστηκε να συναλλαγώ και εγώ με τον ΕΦΚΑ για ένα προσωπικό θέμα. Ηθελα ένα πιστοποιητικό από τη Διεύθυνση Απονομής Στρατιωτικών Συντάξεων στη Φιλελλήνων. Λόγω COVID δεν επιτρεπόταν η φυσική παρουσία και μου συνέστησαν να στείλω μια επιστολή με κούριερ εσωκλείοντας ορισμένα δικαιολογητικά, ώστε να μου ταχυδρομήσουν αυτοί με τη σειρά τους το πιστοποιητικό που ήθελα. Ετσι και έγινε.

Πέρασαν δύο μήνες και δεν έλαβα κάτι. Εδώ και μία εβδομάδα παίρνω τηλέφωνο σε τρεις γραμμές στη συγκεκριμένη Διεύθυνση για να ρωτήσω για την τύχη του αιτήματός μου ή αν μου επιτρέπεται να επισκεφθώ την υπηρεσία ώστε να διευθετήσω το ζήτημα. Εις μάτην. Δεν σηκώνει κανείς τα τηλέφωνα. Αποφάσισα να επικοινωνήσω με το τετραψήφιο του ΕΦΚΑ, το 1555, μήπως μπορούν να με κατευθύνουν από εκεί καλύτερα. Είχα αριθμό προτεραιότητας 30 και χρόνο αναμονής 12 λεπτά. Περίμενα υπομονετικά ώσπου ήρθε η σειρά μου. Μια κυρία με καλημέρισε και μου είπε: «Μισό λεπτό, παρακαλώ», αλλά προφανώς έκλεισε τη γραμμή γιατί άρχισε πάλι ο τηλεφωνητής να μου λέει: «Είστε ο αριθμός 8, εκτιμώμενος χρόνος αναμονής 6  λεπτά». Ανέμενα πάλι υπομονετικά. Αρχίσαμε και κατεβαίναμε: «Είστε ο αριθμός 3, αναμονή 3 λεπτά». Αμέσως μετά: «Είστε ο αριθμός 3, αναμονή 5 λεπτά. Είστε ο αριθμός 3, αναμονή 6 λεπτά». Η σειρά σταθερή και τα λεπτά ανέβαιναν! Περίμενα από περιέργεια συνολικά 32 λεπτά στη γραμμή – θα μου στήσουν άγαλμα από την εταιρεία κινητής -, αλλά για αυτούς ήμουν πάντα ο αριθμός 3. Ακρη δεν βρέθηκε και δεν ξέρω πότε και πώς θα βρεθεί.

Τον Μάιο ο υπουργός Εργασίας καρατόμησε τον διοικητή του ΕΦΚΑ γιατί οι διαμαρτυρίες των πολιτών από την εξυπηρέτηση του οργανισμού είχαν φτάσει στο κόκκινο. Μάλλον όμως ένα κεφάλι δεν φτάνει…

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024