Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς «πειράζει» το μυαλό των παικτών

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς «πειράζει» το μυαλό των παικτών

Ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού προσπαθεί να περάσει τη δική του νοοτροπία στην ομάδα.

Στις προπονήσεις επανήλθαν το πρωί της Τρίτης οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, μετά το ρεπό της Δευτέρας. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τους υποδέχτηκε με πολλή δουλειά στην τακτική, αφού είναι πολλά τα πράγματα που έχει να διορθώσει ενόψει της συνέχειας και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος,

Ο Γιοβάνοβιτς δούλεψε σε δύο κομμάτια στην προπόνηση. Το πρώτο ήταν η τακτική στην κυκλοφορία της μπάλας και το οργανωμένο πρέσινγκ. Το ένα γκρουπ παικτών άλλαζε πάσες στην άμυνα και το άλλο έπρεπε να πρεσάρει με παγίδες και με συνεργασίες, για να κλέψει τη μπάλα.

Κάθε παίκτης έπεφτε για πρέσινγκ στον αντικρινό του όταν έπαιρνε τη μπάλα και μετά έπρεπε να γυρίσει στη θέση του, μόλις έφευγε η μπάλα, για να μην μείνει κενός ο σχηματισμός.

Ουσιαστικά, ο Γιοβάνοβιτς είπε στους παίκτες του να μην σπάνε τη διάταξη τους, παρά μόνο εάν είναι βέβαιοι ότι έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για ένα κλέψιμο. «Πρέπει να σκέφτεστε, αυτό είναι το σημαντικό» ανέφερε στους ποδοσφαιριστές του.

Κατόπιν, οι ποδοσφαιριστές εκτέλεσαν μία άσκηση κυκλοφορίας της μπάλας, που κατέληγε σε τελειώματα. Μετά από εναλλαγές πασών, ο εξτρέμ ανοιγόταν από τα άκρα και πάσαρε στην περιοχή, όπου περίμεναν τρεις για να εκτελέσουν. Για τις ανάγκες της άσκησης, ο Γιοβάνοβιτς χώρισε δύο ομάδες.

Κίτρινοι: Χατζηγιαννάκης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Ρόμπι, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Σαβιέρ (αριστερά), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, (δεξιά), Μακέντα

Πορτοκαλί: Ξενόπουλος, Σάντσες, Σερπέζης, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αγιούμπ, Χατζηγιοβάνης (δεξιά), Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό (αριστερά), Ιωαννίδης.

Οι ατάκες του Ιβάν

Ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να αλλάξει εκ διαμέτρου το σκεπτικό των παικτών και επεμβαίνει στη λογική τους. «Δεν γίνεται να έχετε πάντα έτοιμη την δικαιολογία. Όταν σας λέω κάτι, αυτό είναι, το κάνετε και προχωράμε. Δεν θέλουμε δικαιολογίες» ανέφερε ο Σέρβος όταν κάποιοι παίκτες δικαιολογηθήκαν που δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του στην άσκηση του πρέσινγκ.

Επίσης, ο Γιοβάνοβιτς απαιτεί περισσότερη κίνηση και σε ένα σημείο που είδε στατική την ομάδα στα μετόπισθεν, προέβη σε παρατήρηση: «Αν είστε όλοι μαζεμένοι προς τα πίσω, ποιος θα είναι σε θέση για γκολ; Με ένα παίκτη θα επιτεθούμε για να σκοράρουμε»;

Κυρίως, όμως ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε επικοινωνία μεταξύ των ποδοσφαιριστών, γιατί ελάχιστοι μιλάνε στη διάρκεια των παιχνιδιών. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Άλκμααρ, στην όποια οι παίκτες της μιλούσαν και ενθάρρυναν ο ένας τον άλλο στο πρέσινγκ.

«Αυτό που κάνετε λάθος είναι πως δεν μιλάτε μεταξύ σας. Ξεκινάτε την πίεση και δεν μιλάτε; Πως το κάνετε αυτό; Να πρεσάρετε με κλειστό το στόμα; Χωρίς επικοινωνία; Πάμε πάλι αλλά αυτή την φορά μιλάτε μεταξύ σας για καλύτερη συνεργασία» ήταν τα λόγια του Σέρβου και συμπλήρωσε: «Μιλάς; Είσαι μέσα στο παιχνίδι. Δεν μιλάς; Είσαι εκτός παιχνιδιού».

Ο συνεργάτης του Γιοβάνοβιτς, Νίκος Κολομπούρδας ασχοληθήκαμε με τον Χατζηγιοβάνη και τον Χατζηθεοδωρίδη, για τον τρόπο που έπαιξαν από τα άκρα. Από τον πρώτο ζήτησε να κάνει κίνηση για να πάρει μαζί του τον αντίπαλο αμυντικό και από τον δεύτερο να παίζει κάθετα και όχι παράλληλα.

Όσο για τον Γιοβάνοβιτς, είχε ολιγόλεπτο τετ-α-τετ με τον Μπουζούκη, μετά το τέλος της προπόνησης.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024