Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη με τη νέα ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τη νέα ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο των Ιατρικών Σχολών στην εκπαίδευση των νέων γιατρών και την πρωτοποριακή έρευνα

Για την στήριξη των Ιατρικών σχολών της χώρας αλλά και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της και την ενίσχυση της Ιατρικης σχολης Αθηνών με επιπλέον προσωπικό, μέλη Διδακτικού και Επιστημονικου Προσωπικου (ΔΕΠ) και υποδομές, συζήτησαν χθες σε συνάντηση τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης και η πρόσφατα εκλεγμένη ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη στην διάρκεια της συνάντησης τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή Καρδιολογίας Γεράσιμο Σιάσο και τον νέο αναπληρωτη πρόεδρο καθηγητή Χειρουργικής Νικόλαο Αρκαδόπουλο για την εκλογή τους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το σύνολο των πανεπιστημιακών σε όλες τις Ιατρικές Σχολές οι οποίοι, σε συνεργασία με το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν, τη μάχη κατά της πανδημίας.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο των Ιατρικών Σχολών στην εκπαίδευση των νέων γιατρών και την πρωτοποριακή έρευνα. Σε μια προσπάθεια γενικης στηριξης των ιατρικών σχολών δε, τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας τονιστηκε ότι θα ζητήσουν από όλες τις Ιατρικές Σχολές τις προτεραιότητες τους, τις οποίες κι στην συνέχεια θα εξετάσει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, τη βούληση της κυβέρνησης για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΑΕΙ με ανάπτυξη συνεργασιών με τα ΑΕΙ του εξωτερικού, καθώς και με τη λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών.

Ο κ. Σιασος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και έθεσε τα θέματα άμεσης προτεραιότητας που απασχολούν την Σχολη του και τους καθηγητες ιατρικης του πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνάντηση συμμετειχαν η υπουργος Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργος Παιδείας και Άγγελος Συρίγος

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024