Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Συνάντηση με τη νέα ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τη νέα ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο των Ιατρικών Σχολών στην άρτια εκπαίδευση των νέων γιατρών και την πρωτοποριακή έρευνα. Τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα ζητήσουν από όλες τις Ιατρικές Σχολές τις προτεραιότητες τους, τις οποίες θα εξετάσει η Κυβέρνηση

Συνάντηση με την πρόσφατα εκλεγμένη ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεργασίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητή Καρδιολογίας  Γεράσιμο Σιάσο και τον νέο Αναπληρωτή Πρόεδρο, Καθηγητή Χειρουργικής Νικόλαο Αρκαδόπουλο για την εκλογή τους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το σύνολο των Πανεπιστημιακών σε όλες τις Ιατρικές Σχολές οι οποίοι, σε συνεργασία με το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν, τη μάχη κατά της πανδημίας.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο των Ιατρικών Σχολών στην άρτια εκπαίδευση των νέων γιατρών και την πρωτοποριακή έρευνα. Τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα ζητήσουν από όλες τις Ιατρικές Σχολές τις προτεραιότητες τους, τις οποίες θα εξετάσει η Κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, τη βούληση της Κυβέρνησης για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΑΕΙ με ανάπτυξη συνεργασιών με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και με τη λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών.

Στη συνάντηση μετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024