Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Jerome Kaluta πιστεύει πως «σαν την Χαλκιδική δεν έχει»

O Jerome Kaluta πιστεύει πως «σαν την Χαλκιδική δεν έχει»

Και μας αποκαλύπτει όλα τα κρυμμένα μυστικά της Χαλκιδικής, ενώ ταυτόχρονα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τον Ορέστη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα

Τα καλοκαίρια μου τα περνάω δουλεύοντας, τις πιο πολλές φορές εκτός Αθήνας! Για χρόνια κάνω τον συνδυασμό του τερπνού με το ωφέλιμο και έτσι έχω γνωρίσει υπέροχα μέρη στην Ελλάδα.

Από τους πιο αγαπημένους μου προορισμούς είναι η Χαλκιδική…Δικαίως λένε πως και σαν και αυτήν δεν έχει!

Αγαπώ όλα της τα πόδια ,όμως απολαμβάνω ιδιαίτερα το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Είναι αλήθεια ότι στη Συθωνία ζω την απόλυτη χαλάρωση.

Φτάνω , κάνω τα απαραίτητα ψώνια για το σπίτι, βάζω μαγιό , πετσέτα  και παίρνω τους δρόμους.

Τα μέρη που δεν πρέπει να χάσετε

Παίρνοντας την πρώτη φράπα στο χέρι πάω να πιάσω θέση στην παραλία του Αι-Γιάννη και μόλις κάθομαι και το βλέμμα μου γεμίζει με μπλε μπαίνω σε mood ξεκούρασης !

Το σημάδι για να φύγουμε ή αλλιώς το λεγόμενο τερμάτισμα είναι όταν έχουν μουλιάσει αρκετά τα χέρια και το στομάχι παίζει ντραμς από την πείνα ,εκεί πλέον παίρνω την απόφαση να πάω στο Κασσανδρινό , στην ταβέρνα Γιώργος – Χριστίνα, σε αυτό το μέρος οι σούβλες και οι σπιτικές γέυσεις δίνουν και παίρνουν. Με το που θα κάτσουμε και θα μας έχουν υποδεχτεί θερμά, κάνουμε την απαραίτητη τελετή όπου μου λένε τι υπάρχει και εγώ κάνω ότι διαλέγω κάτι από αυτά.Στην πραγματικότητα η παραγγελία μου έχει τις εξής λέξεις.. «Φερτα όλα».

Μετά την συγκίνηση που μπορεί να σου δώσει ένα υπέροχο κρέας ( ζητώ συγνώμη από τα αδέρφια μου τους βιγκαν-βετζι-βίτσι) ,με πολύ αργούς ρυθμούς και λίγο γλάρωμα κατευθυνόμαστε να πιούμε καφέ παραγγέλνοντας και ένα γλυκό για να γλιστράει, και βρισκόμαστε στο Molos Seaside Coctail Bar . Τα λόγια είναι περιττά ,πρωταγωνιστεί η θέα και η μουσική ντύνει αυτό που λέμε «ναι ρε καλοκαίρι στην Ελλάδα».

Η ανασύνταξη είναι απαραίτητη για τη συνέχεια και έτσι αποσύρομαι στο βασιλικό μου διαμέρισμα για να βγάλω το αλάτι , να χαλαρώσω λίγο από την προηγούμενη χαλάρωση και αργότερα να κάνουμε μια βραδινή εξόρμηση στην Άφυτο .

Το περπάτημα στο γραφικό αυτό μέρος είναι πάντα μια απόλαυση και νοιώθεις βρίσκεσαι σ’ ένα παραμυθένιο μέρος όπου μπορείς να ψωνίσεις ενδιαφέροντα πράγματα. Μεταφερόμενος από τη μία εποχή σε μια άλλη βρισκόμαστε και στο Barcarola στη Νικήτη, ένα wine-bar με εξαιρετική ατμόσφαιρα και θεατρικό περιβάλλον καθώς όλα συμβαίνουν κάτω από ένα τεράστιο πλατάνι υπό το φως των κεριών.

Για όσες μέρες βρίσκομαι στη Χαλκιδική η λούπα συνεχίζεται αδιάκοπα. Γυρνώντας πλέον στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη η πρώτη μου επαφή είναι η Villa Bianca , εκεί στον υπέροχο κήπο αυτού του αρχοντικού σημείου θα συναντηθώ με αγαπημένα μου πρόσωπα και πίνοντας μαγικά signature coctails θα πούμε τα νέα μας και βέβαια για το πόσο υπέροχα πέρασα στη Χαλκιδική.


Τα σχέδια που έχω για αυτό το καλοκαίρι είναι η περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τον Ορέστη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα , πρωταγωνιστεί ο Αρης Σερβετάλης μαζί μ’έναν θίασο από φανταστικούς ηθοποιούς.

Credit photo Aggeliki Kokkove

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024