Το σχολείο λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα με τη στέγαση νηπιαγωγείου στην περιοχή (μέχρι τώρα μισθώνεται κτήριο). Επίσης, θα είναι και ενεργειακά σύμφωνο με τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς στη στέγη του θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Ένα περιβαλλοντικό έργο του Δήμου Τρικκαίων για την εκπαίδευση υλοποιείται το επόμενο διάστημα. Με την έγκριση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου «Κατασκευή 20ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων», θα κατασκευαστεί Ολοήμερο Νηπιαγωγείο στα Τρίκαλα, στην περιοχή της πρώην ΤΑΞ.ΥΠ. Πρόκειται για έργο που συνδυάζει

  • Την περιβαλλοντική λογική στην κατασκευή του, καθώς το κτήριο θα είναι βιοκλιματικό
  • Την ένταξή του σε έναν άξονα ανάπλασης, πολιτισμού και ιστορίας, καθώς θα ενταχθεί στον νέο κόμβο των Τρικάλων: Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων, ανάπλαση λόφου Προφήτη Ηλία, Μουσείο Τεχνολογίας.

Η μελέτη για το 20ο Νηπιαγωγείο έχει προϋπολογισμό 695.000 € και υποβλήθηκε πριν 6 μήνες στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και με την οριστική του ένταξη, ξεκινά η διαδικασία για τη δημοπράτηση και την κατασκευή του.

Το σχολείο λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα με τη στέγαση νηπιαγωγείου στην περιοχή (μέχρι τώρα μισθώνεται κτήριο). Επίσης, θα είναι και ενεργειακά σύμφωνο με τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς στη στέγη του θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Το νέο νηπιαγωγείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.253,44 μ2. της πρ. ΤΑΞΥΠ, μετά το αίσιο αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Τρικκαίων.

Το ίδιο το διδακτήριο θα έχει εμβαδό 301,79 τ.μ.  και θα περιλαμβάνει 2 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης,  χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα αποθήκη,  λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.

Στη μελέτη προβλέπονται όλα, όσα σχετίζονται με τον σκελετό του κτηρίου, τις βαφές, τις τοιχοποιίες, τα κουφώματα, τις στέγες κ.λπ.

Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνεται στη χρήση του κτηρίου από νήπια, είναι και το ότι τα εξωτερικά κουφώματα θα είναι έγχρωμα αλουμινίου, με διπλούς θερμομονωτικούς – ηχομονωτικούς ανακλαστικούς υαλοπίνακες, με αντιβανδαλιστική προστασία και με σήτες αερισμού.

Προβλέφθηκαν, επίσης, όλα τα σχετικά με τις υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, κεντρική θέρμανση κ.α.)

Τα φωτοβολταϊκά θα έχουν ισχύ 12,6 kWp, προκειμένου να αυτονομηθεί ενεργειακά το διδακτήριο. O φωτοβολταϊκός σταθμός θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα παρέχει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια προς συμψηφισμό (Netmetering) στον διαχειριστή του συστήματος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr