Αντιεμβολιάστρια νοσοκόμα αποκάλεσε τους γιατρούς «Ναζί εγκληματίες πολέμου»
Υπό αστυνομική έρευνα τίθενται οι δηλώσεις της αντιεμβολιάστριας πρώην νοσηλεύτριας στη Βρετανία Κέιτ Σεμιράνι που έχει προκαλέσει σάλο αποκαλώντας τους γιατρούς «Ναζί εγκληματίες πολέμου».
Η αντιεμβολιάστρια νοσηλεύτρια Κέιτ Σεμιράνι από τη Βρετανία, τέθηκε σε διαθεσιμότητα γιατί διέδιδε μέσω social media και οργανωμένων ομιλιών «επικίνδυνες θεωρίες» σχετικά με τον κοροναϊό.
Η 54χρονη απασχολεί, τις τελευταίες ώρες, τα βρετανικά ΜΜΕ, με τις δηλώσεις της να προκαλούν μέχρι και την αντίδραση του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σύμφωνα με την «Daily Mail» τις καταδίκασε μέσω του εκπροσώπου του: «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν κάνει ηρωική δουλειά στη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζουν να κάνουν. Οποιαδήποτε βία, απειλές ή εκφοβισμός είναι απολύτως απαράδεκτα».
Η Κέιτ Σεμιράνι είναι από τους επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος στη Μεγάλη Βρετανία και έχει αποκτήσει μεγάλη επιρροή μέσω διαδικτύου. Πέρα από τα fake news που διαδίδει αναφορικά στην πανδημία του κοροναϊού επιδίδεται σε ρητορική μίσους μη διστάζοντας σε πρόσφατη ομιλία της να αποκαλέσει τους επαγγελματίες Υγείας «Ναζί εγκληματίες» και το βρετανικό σύστημα υγείας «νέο Άουσβιτς». Οι εν λόγω δηλώσεις έχουν κινήσει και την έρευνα της αστυνομίας.
Ξέσπασε εναντίον της ο γιος της – «Αυτό που κάνει είναι πολύ επικίνδυνο»
Ο γιος της, Σεμπάστιαν, τάχθηκε ανοιχτά ενάντια στα λόγια της αντιεμβολιάστριας μητέρας του δηλώνοντας μεταξύ άλλων στο BBC: «Ο κόσμος την θεωρεί πηγή αλήθειας και αγία και εύχομαι να μπορούσα να τους πως ότι η μητέρα μου δεν είναι το άτομο που νομίζουν ότι είναι. Είναι κάποια με μεγάλο βαθμό ιδιοτέλειας και θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής».
Όπως είπε, η μητέρα του τον κατηγόρησε ότι είναι μέρος μιας «παγκόσμιας συνωμοσίας» που έχει ενορχηστρωθεί από την CIA. «Αυτό που κάνει είναι πολύ επικίνδυνο. Είναι για τα πέντε λεπτά δημοσιότητας» είπε χαρακτηριστικά.
- Ο Πάνος Βλάχος στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
- Τσίπρας: «Τώρα είναι η ώρα» – Ανακοινώνει το κόμμα στις 26 Μαΐου
- Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα ο οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Στο μικροσκόπιο καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσία
- Τζόκερ: Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο των 11,6 εκατ. ευρώ
- Ο χορός μπορεί να «νικήσει» το στρες;
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να καταλάβει τα πλοία, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ
- Αρκάς: Ένα μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442