Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιεμβολιάστρια νοσοκόμα αποκάλεσε τους γιατρούς «Ναζί εγκληματίες πολέμου»

Αντιεμβολιάστρια νοσοκόμα αποκάλεσε τους γιατρούς «Ναζί εγκληματίες πολέμου»

Υπό αστυνομική έρευνα τίθενται οι δηλώσεις της αντιεμβολιάστριας πρώην νοσηλεύτριας στη Βρετανία Κέιτ Σεμιράνι που έχει προκαλέσει σάλο αποκαλώντας τους γιατρούς «Ναζί εγκληματίες πολέμου».

Η αντιεμβολιάστρια νοσηλεύτρια Κέιτ Σεμιράνι από τη Βρετανία, τέθηκε σε διαθεσιμότητα γιατί διέδιδε μέσω social media και οργανωμένων ομιλιών «επικίνδυνες θεωρίες» σχετικά με τον κοροναϊό.

Η 54χρονη απασχολεί, τις τελευταίες ώρες, τα βρετανικά ΜΜΕ,  με τις δηλώσεις της να προκαλούν μέχρι και την αντίδραση του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σύμφωνα με την «Daily Mail» τις καταδίκασε μέσω του εκπροσώπου του: «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν κάνει ηρωική δουλειά στη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζουν να κάνουν. Οποιαδήποτε βία, απειλές ή εκφοβισμός είναι απολύτως απαράδεκτα».

Η Κέιτ Σεμιράνι είναι από τους επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος στη Μεγάλη Βρετανία και έχει αποκτήσει μεγάλη επιρροή μέσω διαδικτύου. Πέρα από τα fake news που διαδίδει αναφορικά στην πανδημία του κοροναϊού επιδίδεται σε ρητορική μίσους μη διστάζοντας σε πρόσφατη ομιλία της να αποκαλέσει τους επαγγελματίες Υγείας «Ναζί εγκληματίες» και το βρετανικό σύστημα υγείας «νέο Άουσβιτς». Οι εν λόγω δηλώσεις έχουν κινήσει και την έρευνα της αστυνομίας.

Ξέσπασε εναντίον της ο γιος της – «Αυτό που κάνει είναι πολύ επικίνδυνο»

Ο γιος της, Σεμπάστιαν, τάχθηκε ανοιχτά ενάντια στα λόγια της αντιεμβολιάστριας μητέρας του δηλώνοντας μεταξύ άλλων στο BBC: «Ο κόσμος την θεωρεί πηγή αλήθειας και αγία και εύχομαι να μπορούσα να τους πως ότι η μητέρα μου δεν είναι το άτομο που νομίζουν ότι είναι. Είναι κάποια με μεγάλο βαθμό ιδιοτέλειας και θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής».

Όπως είπε, η μητέρα του τον κατηγόρησε ότι είναι μέρος μιας «παγκόσμιας συνωμοσίας» που έχει ενορχηστρωθεί από την CIA. «Αυτό που κάνει είναι πολύ επικίνδυνο. Είναι για τα πέντε λεπτά δημοσιότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024