Η νηπιαγωγός του Γιάννη Αντετοκούνμπο κυρία Σωτηρία Πολύζου, μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ANT1 για το «δικό της» παιδί που της δίδαξε με το ήθος και την αξιοπρέπειά του μαθήματα ζωής.
«Ήταν ένα καταπληκτικό παιδί, με ήθος, ευγένεια.», είπε αρχικά η κυρία Σωτηρία και αναφέρθηκε σε μια διαδικτυακή ανάρτηση στο facebook η οποία με τη βοήθεια της κόρης της έκανε τον γύρο του διαδικτύου αγγίζοντας χιλιάδες καρδιές από τα χρόνια που ο Έλληνας σούπερ σταρ πια ήταν στο νηπιαγωγείο.
Αναλυτικά όσα ανέφερε:
«Μπράβο Γιάννη. Βέβαια ένα μπράβο είναι λίγο μπροστά σε αυτό που έχεις καταφέρει. Είσαι ασύλληπτος, είσαι γενναίος. Σε καμαρώνω πραγματικά έστω και από μακριά και πάντα λέω με καμάρι «Ο Γιάννης ήταν μαθητής μου». Όταν με ρωτούσαν οι γονείς των μαθητών μου «πώς βλέπεις το παιδί μου;» τους απαντούσα ότι δεν μπορώ εγώ να κρίνω αυτή τη στιγμή το τι θα καταφέρει και που θα φθάσει το κάθε παιδί. Παράδειγμα ο Γιάννης.
Ο Γιάννης ήταν ένα σεμνό, ευγενικό, καλό παιδί όπως άλλωστε και οι γονείς του. Ο πανύψηλος μπαμπάς του και η γλυκιά μαμά του. Ρώτησα τη μαμά του μια μέρα γιατί το όνομα Γιάννης, γιατί το όνομα Θανάσης (ο Θανάσης ήταν δευτέρα δημοτικού τότε και ο Γιάννης νηπιαγωγείο). Μου απάντησε «γιατί αγαπάμε πάρα πολύ την Ελλάδα και θέλουμε να το δείξουμε με αυτό τον τρόπο».
Κάποια μέρα τελείωσε το πρόγραμμα του σχολείου, φύγανε τα παιδιά με τους γονείς τους. Οι γονείς του Γιάννη πουθενά. Περιμένω για κάμποση ώρα . Τηλέφωνο δεν υπήρχε. Δεν μπορούσα να αφήσω το παιδί μόνο του και να σηκωθώ να φύγω. Δεν θα το έκανα ποτέ. Γιάννη του λέω «ξέρεις που είναι το σπίτι σου;». Ναι κυρία, μου απαντάει. Τον παίρνω απ’ το χεράκι του και πάμε σπίτι του. Οι γονείς απλά δεν κατάλαβαν πώς είχε περάσει η ώρα καθώς πάντα δούλευαν σκληρά για να συντηρήσουν την οικογένειά τους. Με ευχαρίστησαν με πολύ σεβασμό και αξιοπρέπεια. Εγώ όμως δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το καθήκον μου. Η στάση τους με είχε συγκινήσει πραγματικά.
Σ’ ευχαριστώ Γιάννη που ήμουν η δασκάλα σου. Εγώ σου έμαθα τραγουδάκια, εσύ και η οικογένεια σου με διδάξατε μαθήματα ζωής. Σου εύχομαι υγεία πάνω απ’ όλα και μια όμορφη ζωή, μια γλυκιά ζωή. Σε ευχαριστούμε όλοι γι’ αυτό που μας προσφέρεις. Να είσαι πάντα καλά. Η δασκάλα σου Πολύζου-Μπαλτούνα Σωτηρία.», αναφέρει συγκεκριμένα το συγκινητικό της μήνυμα.
«Τόση δύναμη που είχε αυτό το παιδί μέσα… έβαλε το στόχο, τον έφτασε. Πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από εκείνον. Οι άνθρωποι δεν έδειχναν ποτέ τις δυσκολίες, ήταν πολύ αξιοπρεπείς. Γνωρίζαμε τον αγώνα που έδιναν», ανέφερε για την οικογένεια του Γιάννη και του ευχήθηκε περισσότερες επιτυχίες. Κλείνοντας, έκανε μια πρόταση στον ίδιο τον Γιάννη και στα παιδία του σχολείου που την άκουσαν να συναντηθούν να τα πουν από κοντά.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
LIVE: Φιορεντίνα – Ρακόβ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φιορεντίνα – Ρακόβ για τη φάση των «16» του Conference League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT.
LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Μίντιλαντ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Νότιγχαμ Φόρεστ – Μίντιλαντ για τη φάση των «16» του Europa League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 3.
Με παίκτη λιγότερο για 25 λεπτά, ο Παναθηναϊκός άντεξε και νίκησε 1-0 τη Μπέτις, παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Ταμπόρδα το γκολ, game-changer o Σβιντεέρσκι.
LIVE: Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις Κάουνας. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις Κάουνας για την 31η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας