Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Η «πρώτη» ιεραρχία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Η «πρώτη» ιεραρχία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Οι σκέψεις του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη σειρά προτεραιότητας για την ενδεκάδα, με βάση και την πορεία της προετοιμασίας

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δουλεύει τέσσερις εβδομάδες με τους παίκτες του Παναθηναϊκού και το αγωνιστικό πλάνο του ακόμα προσαρμόζεται.

Άλλωστε, μόλις δύο νέοι παίκτες έχουν φορέσει τα πράσινα και αναμένονται αρκετές προσθήκες.

Όμως, ήδη διαμορφώνεται μια ιεραρχία σε κάθε θέση, πάντα σε συνδυασμό και με τους παίκτες που θα έρθουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι πρώτες σκέψεις του προπονητή του Παναθηναϊκού για την ενδεκάδα, με βάση το σύστημα 4-2-3-1, που δουλεύει ως βασική επιλογή του στις προπονήσεις, είναι οι εξής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ο Σωκράτης Διούδης αρχίζει τη σεζόν ως βασικός, αλλά φέτος ίσως να μην είναι ο αδιαμφισβήτητος Νο 1 του Παναθηναϊκού. Γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σκέφτεται σοβαρά την απόκτηση ενός τερματοφύλακα ο οποίος θα έρθει για να διεκδικήσει τη φανέλα του βασικού. Το σκεπτικό του σέρβου προπονητή είναι ότι δύο ισάξιοι γκολκίπερ θα ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον και μακροπρόθεσμα ο Παναθηναϊκός θα ωφεληθεί. Αντίθετα, ένας που ξέρει ότι δεν κινδυνεύει η θέση του, εφησυχάζει πολύ πιο εύκολα.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ

Ο Γιάννης Κώτσιρας είναι το νέο πρόσωπο στο ρόστερ και έχει το προβάδισμα για να καλύψει το δεξιό άκρο της άμυνας. Είναι λογικό, αφού είναι εν μέρει επιλογή του Γιοβάνοβιτς, κάτι που δεν ισχύει για τον Φακούντο Σάντσες. Ο Αργεντινός είναι μεταγραφή του Τσάβι Ρόκα και πρέπει να παλέψει για να παίξει. Κάτι που φαίνεται να γνωρίζει, αφού έχει αρχίσει φουριόζος την προετοιμασία.

ΔΕΞΙΟΣ ΣΤΟΠΕΡ

Ο Φραν Βέλεθ θα αρχίσει τη σεζόν, αφού ο Μπαρτ Σένκεφελντ συνεχίζει την αποθεραπεία του, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Ο Ισπανός θα είναι πιο έτοιμος και θα αποτελέσει τον έναν εκ των δύο βασικών στόπερ του Παναθηναϊκού, έως ότου ο Ολλανδός ανακτήσει τη φόρμα του, για να διεκδικήσει την είσοδό του στην ενδεκάδα.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΟΠΕΡ

Ο αριστεροπόδαρος ο οποίος θα αποκτηθεί θα είναι επιλογή Γιοβάνοβιτς και θα αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο βασικό για τη θέση. Άλλωστε, ο Σέρβος έχει προαναγγείλει έναν παίκτη ο οποίος θα κάνει τη διαφορά στα μετόπισθεν. Ο Αχιλλέας Πούγγουρας σε πρώτη φάση είναι το αουτσάιντερ και πρέπει να κοπιάσει πολύ για να αγωνιστεί.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ

Το περσινό δίδυμο των Χουανκάρ – Χατζηθεοδωρίδη διατηρείται αναλλοίωτο. Επίσης, είναι ξεκαθαρη η ιεραρχία του: ο Χουανκάρ είναι ο βασικός και ο Χατζηθεοδωρίδης ο αναπληρωματικός, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ίσως η πιο προβλέψιμη κατάσταση για τον Γιοβάνοβιτς.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ

Ο Γιοβάνοβιτς έφερε τον Ρούμπεν Πέρεθ για να πάρει το ρόλο του «εξαριού». Ειδικά στην αρχή που ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα, ο Ισπανός παίζει μόνος για την ενδεκάδα. Μόλις ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αποθεραπευτεί πλήρως, τότε ο Γιοβάνοβιτς θα έχει ένα δύσκολο δίλημμα: τον ηγέτη της ομάδας ή τη δική του προτίμηση;

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΑΦ

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος προβάλλει ως το φαβορί για τη θέση δίπλα στον αμυντικό χαφ, επειδή έχει ισορροπία στο στυλ του. Ο Αλεξανδρόπουλος μπορεί να επιτεθεί και να αμυνθεί, ενώ βελτιώνεται διαρκώς και στους δύο τομείς. Ο Μαουρίσιο θεωρητικά έπεται του νεαρού μέσου, αλλά έχει την ποιότητα, τη νοοτροπία και τις ικανότητες για να ανακάμψει στις προτεραιότητες που θέτει ο Γιοβάνοβιτς.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΧΑΦ

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έχει το προβάδισμα για την ενδεκάδα, στο ρόλο του «δεκαριού». Ένας ρόλος στον οποίο δεν ανταποκρίθηκε πέρσι σε αρκετές περιπτώσεις. Ωστόσο, ο Αργεντινός ψάχνει την επανεκκίνηση και θα έχει την ευκαιρία να εδραιωθεί στο βασικό σχήμα. Ο Γιάννης Μπουζούκης γυρίζει στη θέση του έπειτα από… περιπλάνηση σε άλλους χώρους του γηπέδου, αλλά προέχει να πείσει τον Γιοβάνοβιτς ότι θα αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του. Επιπλέον, στην έκπληξη της προετοιμασίας, ο Γιοβάνοβιτς δοκιμάζει στο Χορστ και τον Γιουνούς Σανκαρέ ως δεκάρι.

ΔΕΞΙΟΣ ΕΞΤΡΕΜ

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης αρέσει πολύ στον Γιοβάνοβιτς, γι’ αυτό και εισηγήθηκε την ανανέωση του συμβολαίου του. Αν ο 24χρονος επιθετικός μείνει, είναι αυτός ο οποίος θα αρχίσει στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Ο Αίτόρ θέλει να φύγει, ενώ ο Ενγμπακοτό πρέπει να προσπαθήσει για να πείσει τον Γιοβάνοβιτς.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΞΤΡΕΜ

Επίκειται μεταγραφή παίκτη που θα έρθει για βασικός, αφού ο Γιοβάνοβιτς θέλει έναν επιθετικό κλάσης. Συνεπώς, τουλάχιστον σε πρώτη φάση ο κάτοχος της θέσης θα «κλειδώσει» μόλις έρθει. Ο Αντόνιο Σαβιέ θα παλέψει να μπει στο ροτέισον του Γιοβάνοβιτς, αλλά δύσκολα θα τα καταφέρει, ενώ και ο Αργύρης Καμπετσής πρέπει να μοχθήσει για να βρει αγωνιστικά λεπτά.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Είναι δεδομένο ότι ο Γιοβάνοβιτς θα ήθελε έναν στράικερ με μεγάλη συγκομιδή τερμάτων. Μέχρι να τον βρει, με βάση την εικόνα της προετοιμασίας, ο Φώτης Ιωαννίδης έχει προβάδισμα για βασικός και έπεται ο πάντα υπολογίσιμος Φεντερίκο Μακέντα. Αντίθετα, ο Καρλίτος μοιάζει να περισσεύει στο ρόστερ και κοιτάζει προς την έξοδο. Αρκεί να φέρει πρόταση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024