Προ λίγων ημερών ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, υπέγραψε τη σύμβαση προμήθειας, τοποθέτησης και εγκατάστασης των απαιτούμενων αθλητικών εξοπλισμών και των λοιπών υλικών, στα νέα κλειστά γυμναστήρια (αερο-υποστηριζόμενων θόλων) στο Πλωμάρι (εντός του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου-Λυκείου) και στα Πάμφιλα, (επίσης, εντός του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου-Λυκείου).

Το συνολικό ποσό δαπάνης ανέρχεται σε 496.737 €.

Τελικός στόχος των έργων – όπως διατυπώνεται από την δημοτική αρχή-είναι η δημιουργία υποδειγματικών χώρων άθλησης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τη μελέτη, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια, στον επαρκή φωτισμό, στη πολυλειτουργικότητα, στη μηδενική ανάγκη συντήρησης και προπάντων στην απρόσκοπτη λειτουργία των χώρων, ανεξαρτήτως των επικρατούντων καιρικών συνθηκών.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, πριν από λίγες μέρες μάλιστα, υπέγραψε σύμβαση  για την κατασκευή παρόμοιου έργου στον Σκόπελο.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών από την πλευρά του, Στρατής Τζιμής, δήλωσε: «Η Δημοτική μας Αρχή προχωρά στην κατασκευή μιας σειράς έργων σε υφιστάμενα αθλητικά κέντρα ή δημιουργεί νέα αθλητικά κέντρα .

Ήδη, αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται εξολοκλήρου το κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Μυτιλήνης, αρχίζουν οι εργασίες Αναβάθμισης και Επισκευής του Γηπέδου Αγιάσου, του Γηπέδου Αγίας Μαρίνας, ενώ δημοπρατούνται τις επόμενες μέρες έργα στο στίβο του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, του Δημοτικού Σταδίου Καλλονής, αλλά και η ανακατασκευή του Γηπέδου «Γεώργιος Σκούφος» (πάνω από τα ΕΠΑΛ Μυτιλήνης).

Παράλληλα, προγραμματίζουμε, τους επόμενους τέσσερις μήνες, τη δημοπράτηση άλλων 24 γηπέδων (μπάσκετ-ποδοσφαίρου-τένις, βόλεϊ, χάντμπολ) σε διάφορες Κοινότητες του Δήμου μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο