Στρέφεται κατά της ασφάλειας της Ουκρανίας, αποσκοπεί στη διάσπαση της Ευρώπης και είναι προβληματική οικολογικά, ανέφερε η Αναλένα Μπέρμποκ

Η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ, επέκρινε τη συμφωνία μεταξύ της Γερμανίας και της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, διότι στρέφεται κατά της ασφάλειας της Ουκρανίας και αποσκοπεί στην διάσπαση της Ευρώπης και είναι προβληματική οικολογικά.

«Αυτή η κοινή δήλωση δεν είναι λύση, ιδίως δεν είναι λύση για την ασφάλεια της Ουκρανίας», δήλωσε η Μπέρμποκ σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

«Eξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτός ο αγωγός είναι λάθος και για λόγους κλιματικής πολιτικής, αλλά κυρίως για γεωστρατηγικούς λόγους. Στρέφεται κατά της ασφάλειας της Ουκρανίας και αποσκοπεί στη διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ανατολικοευρωπαίοι είναι δικαίως θυμωμένοι με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία επιμένει μονομερώς στην ολοκλήρωση αυτού του αγωγού», τόνισε στην FAZ  η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων και συμπρόεδρος του κόμματος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr