Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωστής Χατζηδάκης: Πάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές υγείας είναι ανεμβολίαστοι

Κωστής Χατζηδάκης: Πάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές υγείας είναι ανεμβολίαστοι

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα υπηρεσία MyEFKAlive που είναι πλέον διαθέσιμη.

Για την πορεία των εμβολιασμών μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε επίσης στην αντίστοιχη εικόνα που υπάρχει στην Ευρώπη, ενώ σημείωσε ότι το κυβερνητικό επιτελείο θα εκτιμήσει τι θα ισχύσει στο άμεσο μέλλον για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένους κλάδους.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι το να ενημερώνει κάποιος τον εργοδότη του αν είναι εμβολιασμένος βοηθά στο να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης αναφορικά με τον κοροναϊό. Για άλλη μια φορά υπογράμμισε ότι λίγο παραπάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές υγείας είναι ακόμα ανεμβολίαστοι, ενώ οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό που ξεπερνάει το 80%.

Κωστής Χατζηδάκης: Τι θα γίνει με την απονομή συντάξεων

Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι μέσα στους επομένους τρεις με τέσσερις μήνες θα υπάρχει μια διαφορετική εικόνα για την απονομή συντάξεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ανέφερε ότι με τη νέα υπηρεσία MyEFKAlive, θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ να εξυπηρετούνται μέσω βιντεοκλήσης και να διεκπεραιώνουν μία σειρά συναλλαγών, όπως η έκδοση πιστοποιητικών.

Η νέα υπηρεσία άρχισε χθες Τετάρτη να λειτουργεί  για τους κατοίκους των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια. Για την απονομή των συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι στόχος είναι το επόμενο τρίμηνο να αυξηθούν και να ανέρχονται στις 30 χιλιάδες τον μήνα.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024