
Λαπίντ σε Δένδια: Το Ισραήλ ανησυχεί για τις κινήσεις που κάνει η Τουρκία στα Βαρώσια
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με το Νίκο Δένδια και διεμήνυσε ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας είναι ισχυρές και γερές και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να τις αναπτύσσουμε και να τις ενισχύουμε»
«Χαίρομαι που καλωσορίζω τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη ενός Ευρωπαίου υπουργού Εξωτερικών μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ για τη συνάντηση.
Ισχυρές και γερές οι σχέσεις μας
Μάλιστα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας είναι ισχυρές και γερές και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να τις αναπτύσσουμε και να τις ενισχύουμε».
Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η συνάντηση επικεντρώθηκε σε διμερή και περιφερειακά θέματα, ενεργειακά ζητήματα και τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, όπως αναφέρει το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, οι υπουργοί συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα των κινήσεων που έκανε η Τουρκία στην περιοχή των Βαρωσίων στην Κύπρο και εξέφρασαν βαθιά ανησυχία γι’ αυτά τα βήματα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στήριξη των εξαγωγών της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας υπόσχεται η Κυβέρνηση
- Ποια είναι η σωστή απόσταση μεταξύ δύο οχημάτων στο δρόμο – Υπάρχει κίνδυνος για πρόστιμο;
- Παναθηναϊκός: Η 12άδα για την πρώτη αναμέτρηση με τη Βαλένθια
- MAD VMA 2026: Ανακοινώθηκαν οι πρώτες κατηγορίες υποψηφιοτήτων
- Υπό πίεση ο Τραμπ καθώς ανεβαίνουν οι τιμές καυσίμων, λέει πως το Ιράν ζητά από τις ΗΠΑ να ανοίξουν το Ορμούζ
- Χανιά: Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο 4χρονος μετά από επίθεση μεγαλόσωμου σκύλου



