Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, καταγγέλλουν ότι κατατέθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο, ενώ εξηγούν ότι εμπεριέχει εκδικητικές τροπολογίες για όσους δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης.

Η ΟΛΜΕ και μια σειρά από σωματεία καθηγητών και δασκάλων καλούν σε συλλαλητήριο ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση.

Ανάμεσα σε άλλους, κάλεσμα για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια έχουν κυκλοφορήσει: η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, οι Σύλλογοι Δασκάλων Αμαρουσίου, «Ρόζα Ιμβριώτη», η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και η Ένωση Γονέων Πετρούπολης. Ανακοίνωση κατά του νομοσχεδίου έχουν κυκλοφορήσει και σωματεία εκπαιδευτικών της περιφέρειας, όπως ο Σύλλογος Δασκάλων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» στο Ηράκλειο.

«Τιμωρητικές τροπολογίες για όσους δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση»

Η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι: «Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο στη Βουλή σε ακόμα χειρότερη μορφή, με τιμωρητικές τροπολογίες για όσους δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης και πλήθος άλλων αντιδραστικών διατάξεων που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του Δημόσιου σχολείου.

Θέλουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους με εργαλείο την τρομοκράτηση του κλάδου. Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή τους μέσα από την «αυτονομία» τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στο κατακαλόκαιρο, με τα σχολεία κλειστά, όπως κάνουν πάντα εκείνες οι κυβερνήσεις που φέρνουν για ψήφιση αντιεκπαιδευτικούς – αντιλαϊκούς νόμους προκειμένου να τους επιβάλλουν.

Να δώσουμε απάντηση τώρα. Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας να χαλάσει τα κυβερνητικά σχέδια. Να δώσουμε μήνυμα αντίστασης, τα εκπαιδευτικά συνδικάτα μαζί με το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα, να ακυρώσουμε το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της Κεραμέως. Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις. Απορρίπτεται συνολικά Δεν πρέπει να ψηφιστεί». Η Ομοσπονδία των καθηγητών σημειώνει ότι μετά τη συγκέντρωση στα Προπύλαια, θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr