Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κηδεία Τόλη Βοσκόπουλου: Μεγάλη συγκίνηση, τραγούδια και χειροκροτήματα

Κηδεία Τόλη Βοσκόπουλου: Μεγάλη συγκίνηση, τραγούδια και χειροκροτήματα

«Αθάνατος» ακούστηκε εν μέσω χειροκροτημάτων μόλις, λίγο πριν από τις 12:00, έφτασε στο Α’ Νεκροταφείο το φέρετρο

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή Τόλη Βοσκόπουλο, λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι και άπλοι πολίτες.

Από το πρωί, άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά  και απλός κόσμος, καταφθάνουν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών προκειμένου να  αφήσουν έναν λουλουδάκι στον άνθρωπο που θαύμασαν, αγάπησαν τα τραγούδια του, ερωτεύτηκαν και πόνεσαν μέσα απ’ αυτά.

«Αθάνατος» ακούστηκε εν μέσω χειροκροτημάτων μόλις, λίγο πριν από τις 12:00, έφτασε στο Α’ Νεκροταφείο το φέρετρο.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, έφθασε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η οικογένεια του αγαπημένου τραγουδιστή, η σύζυγός του, Άντζελα Γκερέκου και η κόρη του Μαρία.

Μελωδίες πλημμύρισαν το νεκροταφείο. Οι πενιές από τα μπουζούκια που ακουγόντουσαν έφεραν αναμνήσεις σε όσους έκλαψαν με τα τραγούδια του. Η κόρη του, Μαρία, δεv μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και ο κόσμος την αγκάλιαζε, δίνοντας της κουράγιο.

Η Άντζελα Γκερέκου κρατούσε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο για να το πετάξει την ώρα της ταφής στον αγαπημένο της σύντροφο, ενώ η στιγμή που χαϊδεύει τρυφερά τη φωτογραφία του λίγο πριν η σορός του οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία, «ραγίζει καρδιές».

Η Αντζελα Γκερέκου, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook κάλεσε όσους παρευρεθούν να τηρήσουν τους κανόνες δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Αύριο στις 15:00 το τελευταίο αντίο στον Τόλη μας, στο πρώτο νεκροταφείο! Θερμή παράκληση να τηρηθούν οι κανόνες δημόσιας υγείας για την προστασία όλων! Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα!».

Η κηδεία έγινε στις 15:00 το μεσημέρι, ωστόσο, στον χώρο του νεκροταφείου συγκεντρώθηκαν από νωρίς θαυμαστές του για το «ύστατο χαίρε» στον ανεπανάληπτο Τόλη. Το κλίμα είναι βαρύ, φορτισμένο και ο αποχαιρετισμός του κόσμου συγκινητικός.

«Αγωνία με λαχτάρα να σε νοιάζομαι», «Ένα ρολόι σταματημένο» τραγουδούν με μία φωνή οι θαυμαστές του. Δεν αποχαιρετούν με δάκρυα τον Τόλη Βοσκόπουλο, αλλά με τις επιτυχίες του, εκείνες που συντρόφευσαν γενιές και γενιές.

Τη σορό του δημοφιλούς ερμηνευτή συνόδευσαν οι μουσικοί του με τέσσερα μπουζούκια και ένα κλαρίνο στο ρυθμό των τραγουδιών του αγαπημένου τους συνεργάτη. «Αθάνατος» ήταν η τελευταία κουβέντα των αγαπημένων του πριν τον αποχαιρετήσουν.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη με την κόρη της Δανάη, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο αν. υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Ζωζώ Σαπουτζάκη ο Αντώνης Ρέμος, ο Βασίλης Παϊτέρης, ο Αντύπας, η Μαρία Ιωαννίδου, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Ηλίας Ψινάκης, κ.ά.

Στεφάνι έστειλε ο πρωθυπουργός, καθώς και η Μαίρη Λίντα, οι Μίμης και Λούκισσα Πλέσσα, οι Γιώργος και Άννα Νταλαρα, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Φώτης Μεταξόπουλος κ.ά.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024