Το παγκόσμιο δίκτυο φορτιστών της Tesla θα ανοίξει ώστε να εξυπηρετεί και τα ηλεκτρικά οχήματα άλλων κατασκευαστών, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο διευθύνων σύμβουλός της Έλον Μασκ.

Οι υποδομές της Tesla αριθμούν πάνω από 25.000 θέσεις ταχείας φόρτισης σε όλο τον κόσμο και προσφέρουν στην εταιρεία ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σχολιάζει το Reuters. Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες σπεύδουν τώρα να συνάψουν συμμαχίες για δίκτυα φόρτισης ή επενδύουν σε εξειδικευμένες εταιρείες.

«Θα ανοίξουμε το δίκτυο Supercharger για άλλα ηλεκτροκίνητα οχήματα αργότερα φέτος» έγραψε ο Μασκ. Σταδιακά, οι υποδομές της Tesla θα ανοίξουν για άλλα ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο» είπε.

Η Tesla χρησιμοποιεί φορτιστές με ακροδέκτες δικής της τεχνολογίας, και η απόφαση της εταιρείας να ανοίξει το δίκτυό της ίσως διευκολύνει την αναζήτηση κοινού στάνταρτ για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Γερμανικό αίτημα

Η ανακοίνωση του Μασκ αφότου ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας προσπάθησε να πείσει την Tesla να ανοίξει και για άλλους κατασκευαστές τα 1.000 σημεία φόρτισης που διατηρεί η εταιρεία στη χώρα.

«Βρίσκονται σε απευθείας συνομιλίες με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla προκειμένου να ανοίξουν οι υφιστάμενες υποδομές και για άλλους κατασκευαστές» δήλωσε τον περασμένο μήνα ο Άντρεας Σόιερ, μιλώντας στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung.

Δείτε επίσης:

Τον Φεβρουάριο, έκθεση της Ernst & Young για λογαριασμό της Eurelectric, συνδέσμου της βιομηχανίας ηλεκτροπαραγωγών στην ΕΕ, εκτιμούσε ότι ο αριθμός δημόσιων φορτιστών στην ΕΕ θα πρέπει να αυξηθεί από τους 250.000 σήμερα στους 3 εκατομμύρια το 2030.

Η επέκταση των υποδομών θα απαιτήσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ για φορτιστές δημόσιας χρήσης και 60 δισ. για ιδιωτικές εγκαταστάσεις, ανέφερε η έκθεση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr