Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να κινητοποιηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση και να πιέσουν τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την ΕΕ για άμεσες και αποφασιστικές αντιδράσεις, τονίζει η Φ. Γεννηματά σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα της Κύπρου

Να κινηθούν χωρίς καμία χρονοτριβή οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου και να πιέσουν τη διεθνή κοινότητα και ιδίως την ΕΕ για άμεσες και αποφασιστικές αντιδράσεις για τις ανακοινώσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα, ζητάει η Φώφη Γεννηματά.

Με ύφος αποικιοκράτη

Η πολιτική του κατευνασμού δεν φέρνει αποτελέσματα, υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η δήλωση Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Καμία έκπληξη δεν προκαλούν οι δηλώσεις του Ερντογάν  στα Κατεχόμενα, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής και Κατοχής στην Κύπρο.

»Για άλλη μια φορά, περιφρόνησε τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την ίδια τη βούληση της μεγαλύτερης μερίδας των Τουρκοκυπρίων.

»Με ύφος αποικιοκράτη, επανέλαβε ότι μόνη λύση για το Κυπριακό είναι η δημιουργία δύο κρατών, ανακοίνωσε δωρεές για νέα κτίρια καθώς και το μονομερές άνοιγμα τμήματος των Βαρωσίων.

»Με αυτά τα δεδομένα, Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να κινητοποιηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση και να πιέσουν τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την ΕΕ για άμεσες και αποφασιστικές αντιδράσεις. H πολιτική κατευνασμού δεν φέρνει αποτελέσματα.

»Το μέλλον των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων πολιτών που θέλουν ειρήνη και δημοκρατία, είναι ευθύνη όλων».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr