Δυναμιτίζοντας το κλίμα,  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε το μήνυμα ότι η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στο Κυπριακό και να παραιτηθεί από το ξεχωριστό «κράτος» στην Κύπρο.

Με μία εμπρηστική ομιλία, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε κατά την ομιλία του από τα Κατεχόμενα, σε «εχθρούς των Τούρκων» οι οποίοι όπως είπε παρασύρονται πίσω από τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δυναμιτίζοντας το κλίμα,  έστειλε το μήνυμα ότι η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στο Κυπριακό και να παραιτηθεί από το ξεχωριστό «κράτος» στην Κύπρο.

«Η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να σπαταλήσει άλλα 50 χρόνια στο Κυπριακό. Επιπρόσθετα, η τουρκική πλευρά προσεγγίζει ως ρεαλιστική πρόταση την ιδέα των δυο κρατών. Για αυτό, πρώτα από όλα πρέπει να κατοχυρωθεί η κυριαρχική ισότητα των τ/κ. Οι τ/κ δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την κυριαρχικά τους και να μετεξελιχθούν σε μειονότητα των ε/κ. Στην Κύπρο υπάρχουν δυο λαοί, δυο κυρίαρχα κράτη» τόνισε προκαλώντας για μία ακόμη φορά.

Συνεχίζοντας ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Καθημερινή της Κύπρου, «η αναγνώριση αυτής της «πραγματικότητας» είναι μια αναγκαιότητα». Μάλιστα χαιρέτισε  την άρση του στρατιωτικού καθεστώτος του Βαρωσιού.

Σε ότι αφορά το Βαρώσι, ο κ. Ερντογάν συνεχάρη την στάση του κ. Τατάρ. «Με την νέα απόφαση -την άρση του στρατιωτικού καθεστώτος ενός τμήματος της κλειστής πόλης» -, σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν «στο Βαρώσι ξεκινά μια νέα περίοδος. Το τμηματικό άνοιγμα της πόλης δείχνει το πόσο προσεκτικά διαχειρίζεται η τουρκική πλευρά το όλο ζήτημα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr