Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Τους επόμενους μήνες η αγορά νέων S-400 από τη Ρωσία

Τουρκία: Τους επόμενους μήνες η αγορά νέων S-400 από τη Ρωσία

Τους επόμενους μήνες ολοκληρώνεται η συμφωνία αγοραπωλησίας νέας συστοιχίας S-400 μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας

Παρά την έντονη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για το άνοιγμα της Τουρκίας στη ρωσική αγορά όπλων, η Άγκυρα επιμένει στη θέση της και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ακόμα μία συμφωνία με τη Ρωσία.

Μόσχα και Άγκυρα ολοκληρώνουν τις συνομιλίες πάνω στο νέο συμβόλαιο για την πώληση της δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας και εξαγωγών οπλικών συστημάτων Αλεξάντρ Μιχέγεφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Ολοκληρώνονται οι συνομιλίες, έχει διαμορφωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, έχει εκπονηθεί το πρόγραμμα τεχνολογικής συνεργασίας στο έργο αυτό, και ως εκ τούτου αναμένουμε να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό τους προσεχείς μήνες», δήλωσε ο Μιχέγεφ.

Τον Απρίλιο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα διεξάγει συνομιλίες με την Μόσχα για την αγορά δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Η Ρωσία κι η Τουρκία είχαν υπογράψει συμφωνία για την αγορά συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 το 2017, η οποία παραδόθηκε στην Άγκυρα στο διάστημα καλοκαιριού-φθινοπώρου του 2019.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024