Ενας γιατρός νοσηλεύεται με σχετικά ήπια συμπτώματα κορονοϊού λόγω εμβολίου, αλλά δίπλα του δυο νέοι άνθρωποι κινδυνεύουν να εισαχθούν στη ΜΕΘ.

Ενας γιατρός που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κοροναϊό εξηγεί πολύ παραστατικά γιατί πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και φυσικά και οι νέοι.

Ο ίδιος ήταν εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις – και όμως νοσηλεύθηκε, ευτυχώς με σχετικά ήπια συμπτώματα, χάρη φυσικά στο εμβόλιο.

Με δεδομένο ότι έχει άσθμα και είναι 65 ετών, όπως λέει ο Ηλίας Παπαζήσης, σε αντίθετη περίπτωση- αν δεν είχε εμβολιαστεί δηλαδή- θα ήταν ήδη σε ΜΕΘ με άγνωστη κατάληξη.

Δίπλα του όμως βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση δυο νέοι άνθρωποι, ο ένας μόλις 19 ετών που, όπως σημειώνει ο γιατρός Παπαζήσης, δεν θα αποφύγει την εντατική. Ο άλλος 21 ετών, με πνευμονίες στην αξονική και στους δυο πνεύμονες.

«Τι θα γίνει αν το φθινόπωρο γεμίσουν οι εντατικές με τέτοια παιδιά και αυτά βρεθούν στο ράντζο», αναρωτιέται εμφατικά ο γιατρός.

Διαβάστε την ανάρτησή του που έγινε viral:

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ… ΧΘΕΣ (please) .
Εγώ έκανα το εμβόλιο το Φεβρουάριο, ως γιατρός. Τις τελευταίες μέρες βίωνα μια παρόξυνση του βρογχικού μου άσθματος, πράγμα ασυνήθιστο για καλοκαίρι. Συνήθως το παθαίνω Απρίλιο-Μάιο. Ένιωθα και απίστευτη κούραση, το απέδιδα σε υπερκόπωση. Έκανα ένα Rapid test.
Αποτέλεσμα: ΘΕΤΙΚΌ.
Βρίσκομαι από χθες νοσηλευόμενος στη Σωτηρία με COVID, πυρετό, ραχιαλγίες και ήπια αναπνευστική ανεπάρκεια. Άρχισα θεραπεία. Σήμερα δεν έχω πυρετό, δεν πονάει η πλάτη, δε νιωθω κουρασμένος και το οξυγόνο μου έχει επανέλθει.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΧΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΊ;
65 χρόνων με άσθμα + COVID … Δεν θα είχα αποφύγει την εντατική με απρόβλεπτη κατάληξη.
Δίπλα μου νοσηλεύεται19χρονος με COVID, πνευμονίες και στους δύο πνεύμονες, και σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.
Τη νύχτα του άλλαζα πάπιες.
Του έχουν πει, αν θέλει τουαλέτα, να τον πάει νοσοκόμος με καρότσι και φορητή φιάλη οξυγόνου. Αν πάει μόνος του θα καταρρεύσει. Δεν αντέχει λεπτό χωρίς έντονη παροχή οξυγόνου με ειδική μάσκα. Φοβάμαι πως δε θα αποφύγει την εντατική…
Στο ίδιο δωμάτιο 21χρονος με επιδείνωση στις 7 ημέρες νόσησης και διάσπαρτα διηθήματα (πνευμονίες) στην αξονική και στους δύο πνεύμονες. Αν συνεχίσει να επιδεινώνεται, θα μπει κι αυτός στην εντατική.
Αν το φθινόπωρο γεμίσουν οι εντατικές και τέτοια παιδιά αντί για εντατική βρεθούν στο ράντζο;
Μου έλεγαν οι νοσηλεύτριες: Στην αρχή της πανδημίας νοσηλεύαμε άτομα παχύσαρκα, πάνω από 120 κιλά. Μετά ηλικιωμένους, μετά νεότερους, τώρα ολο 18-22 χρόνων και «στραβώνουνε» χθες μπήκαν στην εντατική ένας 24 και ένας 28 χρόνων.
Εγώ αισίως αύριο παίρνω εξιτήριο
ΧΆΡΗ ΣΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ!!!

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr