Σχοινάς: Η σημαία της ΕΕ πρέπει να εμφανιστεί στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο πρωθυπουργός της προεδρεύουσας στην Ε.Ε., Σλοβενίας, Γιάνες Γιάνσα, με επιστολή τους ζητούν από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, η ομάδα της Σλοβενίας να φέρει εκτός από τη σημαία της χώρας και αυτή της ΕΕ
H σημαία της Ε.Ε. πρέπει να «συμμετάσχει» στην παρέλαση των χωρών κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στις 23 Ιουλίου, ανέφερε με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι «η σημαία της ΕΕ πρέπει να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ως σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης, ανοχής και αλληλεγγύης. Αξίες που είναι κοινές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ολυμπιακό κίνημα».
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο πρωθυπουργός της προεδρεύουσας στην Ε.Ε., Σλοβενίας, Γιάνες Γιάνσα, με επιστολή τους ζητούν από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, η ομάδα της Σλοβενίας να φέρει εκτός από τη σημαία της χώρας και αυτή της ΕΕ.
Ειδικότερα, στην επιστολή επισημαίνεται:
«Ως Πρωθυπουργός της χώρας που έχει την Προεδρία της ΕΕ και ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής θα θέλαμε να προτείνουμε με την ευκαιρία της παρουσίασης των εθνικών ομάδων στην επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ολυμπιακή Ομάδα της Σλοβενίας να μπει στο στάδιο κρατώντας μαζί με την σλοβενική σημαία και αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η κίνηση καθιστά τους Σλοβένους αθλητές πρεσβευτές της ευρωπαϊκής ενότητας και των αξιών που στηρίζουν την Ένωσή μας και ταιριάζουν με αυτά του ολυμπιακού κινήματος».
Παράλληλα, αναφέρεται ότι από την αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ελλάδα και την αναγέννησή τους στην σύγχρονη εποχή, «οι Ολυμπιακοί Αγώνες προωθούν την ειρήνη και την ενότητα εδώ και αιώνες. Αποτελούν ισχυρό σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης, ανοχής και αλληλεγγύης, αξίες που βρίσκονται στα θεμέλια της ΕΕ».
«Ο ίδιος ο αθλητισμός αναγνωρίζεται στη Συνθήκη της ΕΕ ειδικά για τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό ρόλο και τώρα η ΕΕ έχει ειδικά προγράμματα για την προώθηση του αθλητισμούς για νέους» αναφέρουν ο Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γιάνες Γιάνσα προσθέτοντας ότι «πιο πρόσφατα, η δημιουργία χαρτοφυλακίου για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής συμπεριέλαβε τον αθλητισμό στη σύνθεσή του ως ένδειξη της συνεισφοράς του στις αξίες και τα θεμέλια της ΕΕ».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442