Ο σχεδιασμός δαχτυλιδιών αρραβώνων επιστρέφει στις βασικές του σιλουέτες για την Jenny Sweetnam, η οποία έχει επιστρέψει στον μινιμαλισμό με τη νέα της συλλογή, Inverse.

Η νικήτρια του 2018 Wallpaper * Design Award έχει καθιερωθεί ως μια σύγχρονη σχεδιάστρια κοσμημάτων που φέρνει μια φρεσκάδα στα παραδοσιακά κομμάτια, μέσω μιας απλής και καινοτόμου προσέγγισης. Η νέα συλλογή βασίζεται σε αυτά τα θεμέλια με γλυπτά σχέδια σε χρυσό 18 καρατίων που δημιουργούν διακριτικά, οικεία σύμβολα αιώνιας αγάπης.

Τα διαμάντια, αντί να εκτίθενται σε περίοπτη και κεντρική θέση, περικλείονται σε καμπύλες μορφές, τα οποία είναι «ανοιχτά» μόνο για εκείνον που φοράει το κόσμημα. Σε άλλα κομμάτια, τα διαμάντια μπαίνουν στις λείες σπείρες των δαχτυλιδιών ή καλύπτονται με καπάκια.

«Η πέτρα δεν είναι το επίκεντρο, δεν φαίνεται καθόλου στο κομμάτι, εκτός εάν ο πελάτης επιλέξει να αναστρέψει και να τοποθετήσει το δαχτυλίδι για να αποκαλύψει τις πέτρες», λέει η Sweetnam. «Μου αρέσει η ιδέα ότι είναι το συναίσθημα της φθοράς ενός τόσο πολύτιμου στοιχείου που είναι σημαντικό για τον χρήστη και όχι για την εμφάνιση του. Αισθάνομαι ότι η ιδέα να φοράτε ένα διαμάντι που είναι μόνο για εσάς είναι συναρπαστικό και ενδυναμωτικό. Δημιουργεί επίσης την ευκαιρία για κάποιον που δεν συνδέεται με μια παραδοσιακή αισθητική του δαχτυλιδιού αρραβώνων να φορέσει τα πολύτιμα στοιχεία ενός δαχτυλιδιού αρραβώνων ή αιωνιότητας με έναν νέο σύγχρονο τρόπο. »

Σε όλα τα κοσμήματά της, η Sweetnam επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας γραμμικής, τολμηρής σιλουέτας. Στην πρώτη της συλλογή με διαμάντια, βασίζεται σε αυτό χωρίς να ξεχνά αυτές οι βασικές μορφές. Τα κομμάτια της «κρύβουν» μυστικά στον λεπτό στενό διαμαντένιο δακτύλιο που κρύβεται μέσα σε ένα δαχτυλίδν. «Εννοιολογικά, ήξερα ότι τα διαμάντια έπρεπε να λείπουν μέσα από τα κοσμήματα.» , εξομολογείται στο Wallpaper.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο