Το Σάββατο 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση για την επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να υποδέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας.

Το επιτελείο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να τηρηθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας αλλά και να δοθεί η πρέπουσα τιμή στην ξεχωριστή ημέρα. Ο αριθμός των προσκεκλημένων αναμένεται να φτάσει περίπου τους 600, μεταξύ των οποίων θα είναι και αθλητές. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκάλεσε μεταξύ άλλων τον Βασίλη Σπανούλη και τη Σοφία Μπεκατώρου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών. Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως οινοποιούς, βιοτέχνες και αγρότες.

Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αθλητές αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποτροπή της διασποράς του κορoνοϊού, οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου PCR.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο