Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντετοκούνμπο: Με νίκη απόψε είναι κατά 72,4% πρωταθλητής

Αντετοκούνμπο: Με νίκη απόψε είναι κατά 72,4% πρωταθλητής

Στις 04:00 ώρα Ελλάδος, ξημερώματα Κυριακής, διεξάγεται το 5ο παιχνίδι των φετινών τελικών του NBA, με την παρέα του Γιάννη να θέλει να φύγει με την νίκη από το Φοίνιξ. Μία νίκη που βάσει της ιστορίας των τελικών θα τους χαρίσει το πρωτάθλημα.

Ημέρα τελικών σήμερα για το ΝΒΑ με τους Φοίνιξ Σανς να υποδέχονται τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς, τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 04:00 ώρα Ελλάδος. Θυμίζουμε πως οι 2 ομάδες είναι ισόπαλες στο σκορ με 2-2, και όποια ομάδα κερδίσει σήμερα θα αποκτήσει πρώτη match ball για την κατάκτηση του τίτλου.

Τα Game 5 των τελικών του ΝΒΑ, όταν η σειρά είναι ισόπαλη, μπορούν να θεωρηθούν και Game 7, αν λάβουμε υπόψιν την ιστορία. Από τους συνολικά 74 τελικούς που έχουν λάβει χώρα στο κορυφαίο μπασκετικό πρωτάθλημα του κόσμου, συνολικά 29 φορές οι δύο φιναλίστ έχουν βρεθεί ισόπαλες στην σειρά με 2-2. Ένα εντυπωσιακό στατιστικό για τους συγκεκριμένους τελικούς προκύπτει από το γεγονός ότι το 72,4%(21-8 ρεκόρ) των ομάδων που κέρδισαν το 5ο παιχνίδι, κατάφεραν να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο. Συνεπώς, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό γίνεται το αποψινό παιχνίδι για τους φετινούς φιναλίστ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς να έχουν απόψε μία τεράστια ευκαιρία.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω στατιστικά, ο Greek Freak και η παρέα του οφείλουν απόψε να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι ως Game 7. Με νίκη σήμερα ταξιδεύουν στο Μιλγουόκι εκεί όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης θα κοιτάξουν να τελειώσουν την υπόθεση τίτλος στην έδρα τους. Οι αναλυτές του NBA στην Αμερική, καθώς και οι περισσότερες στοιχηματικές, δίνουν ως μεγάλο φαβορί για απόψε τους Μπακς, ύστερα και από τις 2 πειστικές νίκες που έκαναν στο Μιλγουόκι. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι δεν περιμέναμε να ανακάμψει τόσο γρήγορα από τον τραυματισμό του ο Γιάννης, όταν όμως γίναμε θαυμαστές των εντυπωσιακών του εμφανίσεων, τότε η ισορροπία της σειράς άλλαξε κατεύθυνση.

Στα 2 πρώτα παιχνίδια οι Φοίνιξ Σανς ήταν πολύ καλύτεροι από τους Μιλγουόκι Μπακς, εκμεταλλευόμενοι κυρίως την απραξία του Γιάννη, μετά τον τραυματισμό του, αλλά και την έλλειψη βοήθειας των συμπαικτών του Greek Freak, κυρίως στο 2ο παιχνίδι. Όλα αυτά άλλαξαν από την στιγμή που η σειρά άλλαξε έδρα και μεταφέρθηκε στο Μιλγουόκι με το σύνθημα «Bucks in 6» να κυριαρχεί στα χείλη των οπαδών των Μπακς. Εννιά ημέρες μετά την συντριβή των «ελαφιών» στο Game 2, το ψυχολογικό αβαντάζ έχει αλλάξει τελείως χέρια και το μομέντουμ αυτή την στιγμή είναι ξεκάθαρα με την μεριά του Μιλγουόκι.

Η κυριαρχία του Γιάννη, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Κρις Μίντλετον στο Game 4 και φυσικά η αποδοτική άμυνα στους σταρ των Φοίνιξ, Πολ και Μπούκερ, είναι 3 στοιχεία που πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους απόψε στην Phoenix Suns Arena. Φυσικά, κλειδί στην αποψινή αναμέτρηση θα παίξει και η απόδοση των υπόλοιπων παικτών των ομάδων, πέρα από τα μεγάλα ονόματα. Η ιστορία έχει δείξει πως αβαντάζ στα Game 5 των τελικών παίζει πάντα η έδρα, οι παίκτες των Μπακς όμως θέλουν να καταρρίψουν απόψε αυτό τον μύθο, καθώς γνωρίζουν ότι με καλή απόδοση των παικτών-κλειδιών της ομάδας και κατάθεση ψυχής, κατά 72,4% θα είναι πρωταθλητές τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Μιλγουόκι.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024