Ηλεία: Κερδίζει την μάχη ο 8χρονος – Τα πρώτα του λόγια μετά το τροχαίο και την αποσωλήνωση
Το ανήλικο αγόρι νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και τελικά αποσωληνώθηκε πριν από 48 ώρες και επικοινωνεί με το περιβάλλον.
Νικητής από την μάχη που έδωσε για την υγεία του βγαίνει ο 8χρονος από την Ηλεία ο οποίος παρασύρθηκε από ΙΧ το οποίο οδηγούσε ο θείος του.
Το ανήλικο αγόρι νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και τελικά αποσωληνώθηκε πριν από 48 ώρεςκαι επικοινωνεί με το περιβάλλον, όπως ανέφερε, o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης όπως αναφέρει το patrisnews.com.
«Το παιδί κατάφερε και έδωσε αυτή τη δύσκολη μάχη και βγήκε νικητής. Μας έκανε όλους χαρούμενους», ανέφερε ο κ. Ηλιάδης που από την πρώτη στιγμή μαζί με τους συνεργάτες του, είχαν κάνει τιτάνιες προσπάθειες για τη βελτίωση της υγείας του.
Ο 8χρονος αποκάλυψε πως το όνειρό του είναι να γίνει γιατρός, ενώ το πρώτο πράγμα που ζήτησε όταν αποσωληνώθηκε ήταν ένα καινούριο ποδήλατο. Το παιδί θα μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για την αποκατάσταση των σοβαρών τραυμάτων και εγκαυμάτων, από εξειδικευμένους γιατρούς. «Θα είναι μια πολύμηνη διαδικασία, αλλά στο τέλος ελπίζουμε ότι θα είναι όλα καλά» λέει ο κ. Ηλιάδης.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.