Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανατροπή στην ΚΥΑ για εστίαση: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε μπουζούκια και κλαμπ

Ανατροπή στην ΚΥΑ για εστίαση: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε μπουζούκια και κλαμπ

Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με 65% χωρητικότητα, και μόνο για καθήμενους (κανένας όρθιος).

Αλλαγές στη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης (μπουζούκια και κλαμπ) σε σχέση με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα θα περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης – είτε είναι υπαίθρια είτε σε κλειστούς χώρους – θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με 65% χωρητικότητα, και μόνο για καθήμενους (κανένας όρθιος).

Τι θα γίνει με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Επιπλέον, στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και  θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναστολή εργασίας δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για απόλυση, αλλά ούτε και διάστημα ισχύος της αναστολής.

Τέλος, θα περιλαμβάνει διάταξη που θα αποσυνδέει τον εμβολιασμό με το πειθαρχικό συμβούλιο στο δημόσιο.

Πώς λειτουργεί από σήμερα η εστίαση

Εστίαση, χώροι ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν ως εξής:

– Έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών

– Από 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς (covid free) στο 85% της χωρητικότητάς τους.

– Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν γενικά για την εστίαση

– Ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται οικειοθελώς αμιγείς χώροι εκμετάλλευσης

– Οι ανήλικοι μπορούν να εισέρχονται στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης μόνο με self test και δήλωση γονέα στους αμιγείς χώρους

Στην είσοδο του εστιατορίου, του μπαρ ή του καφέ οι πελάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους εκτός από την μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα σκανάρεται από τον υπεύθυνο του μαγαζιού μέσω της νέας εφαρμογής «COVID FREE GR». Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν και για θέατρα και κινηματογράφους.

Mε το app στο χέρι

To app Covid Free GR θα μπορεί να επαληθεύει ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και βεβαιώσεις από την ιστοσελίδα gov.gr.

Τρεις είναι οι ενδείξεις της εφαρμογής:

  • Πράσινο, όταν ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση ή έχει νοσήσει με COVID έως και 6 μήνες από το πρώτο θετικό τεστ.
  • Κίτρινο, που σημαίνει ότι ο πελάτης έχει αρνητικό τεστ rapid 48 ωρών ή PCR 72 ωρών. Η κίτρινη ένδειξη θα απασχολήσει στο μέλλον, όταν οι εσωτερικοί χώροι γίνουν μικτοί.
  • Κόκκινο, που σημαίνει μη έγκυρο πιστοποιητικό.

Να σημειωθεί ότι οι ανεμβολίαστοι πελάτες, που θα μπορούν να επισκεφθούν καταστήματα μόνο με εξωτερικούς χώρους, εάν αυτά έχουν δηλώσει μικτή λειτουργία – δηλαδή, για εμβολιασμένους και μη – θα επιβαρύνονται με το κόστος του τεστ.

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024