Κύπρος: Εκδηλώσεις μνήμης για τη θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974
Στις 12:30 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στο τρισάγιο για τους μαχητές της Αντίστασης και τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, στο Μνημείο Δημοκρατίας, στο Πάρκο του Προεδρικού Μεγάρου
Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πραξικόπημα που έγινε κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Κύπρου, με σκοπό την ανατροπή του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακάριου Γ’, και την επίτευξη της ένωσης με την Ελλάδα.
Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε στις 8 το πρωί το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα, στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.
Στις 11:00, επίσης παρουσία του ΠτΔ, θα πραγματοποιηθεί επετειακή συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».
Στις 12:30 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στο τρισάγιο για τους μαχητές της Αντίστασης και τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, στο Μνημείο Δημοκρατίας, στο Πάρκο του Προεδρικού Μεγάρου.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ξεκίνησαν τις πανελλαδικές την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και συνεχίζουν τις εξετάσεις τους την Τετάρτη με μαθήματα Προσανατολισμού
Το κεντρικό θέμα της 'Εκθεσης των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ επικεντρώθηκε στον αθλητισμό, και συγκεκριμένα στο μπάσκετ, αλλά ως φιλοσοφία ζωής, συνεργασίας