Η ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων συνάντησε την αντίθεση των Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι υποστήριξαν πως αυτό θα είναι σοβαρό αντίκτυπο στο δημόσιο χρέος της χώρας.

«Φρένο» στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που είχε προαναγγείλει φαίνεται πως βάζει η κυβέρνηση, έπειτα από τις αντιδράσεις των αξιωματούχων της Κομισιόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Euractiv, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει το ν/σ για το Ασφαλιστικό, μετά τις ενστάσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων για τις αλλαγές που προωθούσε στις επικουρικές συντάξεις -και ειδικότερα στην ιδιωτικοποίησή τους.

Όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΕ, η ιδιωτικοποίηση αυτή θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας, με την «τρύπα» στα δημόσια ταμεία να φτάνει έως και τα 70 δισ. ευρώ στις επόμενες δεκαετίες.

Πηγή της Κομισιόν μιλώντας στο Euractiv ανέφερε πως οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «δεν ήταν ενθουσιασμένοι» με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Ήταν απλώς ένα νομοσχέδιο και αν καταλάβαμε σωστά, προς το παρόν, έχει τεθεί εκτός συζήτησης» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr