Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι κινήσεις του Ολυμπιακού και το τελευταίο χτύπημα

Οι κινήσεις του Ολυμπιακού και το τελευταίο χτύπημα

Οι ερυθρόλευκοι μέχρι τώρα λειτούργησαν προσεκτικά, στοχευμένα και ήδη έχουν αναβαθμίσει το ρόστερ τους. Πλέον τους λείπει μια προσθήκη που μπορεί να κάνει τη διαφορά

Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιστορικό για τον Ολυμπιακό, καθώς σήμανε το τέλος της καριέρας του μεγάλου Βασίλη Σπανούλη, Επί 11 χρόνια οι ερυθρόλευκοι χαρακτηρίζονταν, καθοδηγούνταν, επηρεάζονταν και ανέπνεαν στους ρυθμούς του ηγέτη κι αρχηγού τους, οπότε και μόνο το γεγονός ότι δεν θα τον έχουν στο ρόστερ τους συνιστά μια κοσμοϊστορική αλλαγή. Η ομάδα του Σπανούλη-Πρίντεζη ανήκει οριστικά στο παρελθόν και πλέον ο Ολυμπιακός στηρίζεται σε νέους πυλώνες.

Η επόμενη γενιά έχει τον πρώτο λόγο Σλούκας και Βεζένκοφ μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμα ένα βήμα μπροστά, πρωτοστατώντας στην αυγή της νέας αυτής εποχής. Αμφότεροι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της αγωνιστικής ταυτότητας και της ιδιοσυγκρασίας που θα εμφανίσει η ομάδα του Πειραιά. Μαζί φυσικά με τον Κώστα Παπανικολάου ο οποίος, βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που η παρουσία του οφείλει να γίνει απόλυτα αρχηγική σε παρκέ και αποδυτήρια. Με τη μακρά διαδρομή και ψυχοσύνθεση που εκφράζει κι αντιπροσωπεύει τον σύλλογο ο 31χρονος άσος είναι καιρός να αναλάβει την ευθύνη της αγέλης… Τέλος, η «σοφία» του Γιώργου Πρίντεζη ο οποίος διανύει επίσης την τελική ευθεία της δικής του διαδρομής μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε αυτή την μετάβαση.

Στον Ολυμπιακό αποφάσισαν ότι το ρόστερ χρειάζεται βελτιώσεις και όχι ριζικές αλλαγές. Από την συνέντευξη Τύπου του τελευταίου αγώνα της σεζόν ο Γιώργος Μπαρτζώκας προανήγγειλε την παραμονή τριών εκ των έξι ξένων της ομάδας και πράγματι για τους Μακίσικ, Λιβιό και Μάρτιν δεν έχει προκύψει καμία πληροφορία προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο Γάλλος αποτέλεσε ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλία στα χέρια του 54χρονου προπονητή, ο «Σακ» υπέγραψε νέο συμβόλαιο εν μέσω της σεζόν, ενώ ο έτερος Αμερικανός έδειξε στη ρούκι του σεζόν στην Ευρωλίγκα, ότι έχει τα στοιχεία ώστε να εξελιχθεί σε σταθερή δύναμη. Με τα ερυθρόλευκα συνεχίζει και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ένας παίκτης που ήρθε στον Ολυμπιακό μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης, αλλά κατάφερε όχι μόνο να το αντιστρέψει, αλλά να αναγκάσει τους φίλους της ομάδας να ζητούν την αναβάθμιση του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρήκε στο πρόσωπο του έναν ρολίστα έτοιμο για όλα, ικανό να αλλάξει τις συνθήκες ενός αγώνα κι ως εκ τούτου μια πιο σταθερή θέση στο ροτέισον του ανήκει δικαιωματικά.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αγορά με συγκεκριμένους στόχους. Έψαξε και βρήκε δύο παίκτες αποδεδειγμένα έτοιμους για το επίπεδο της Ευρωλίγκας, οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν ασφάλεια και στην δύο πλευρές του παρκέ. Τον Τόμας Γουόκαπ και τον Μουσταφά Φαλ. Προσθήκες που ανεβάζουν κατακόρυφα την ποιότητα τόσο την περιφέρεια όσο και την φροντ λάιν των Πειραιωτών. Συγκριτικά με τους προκατόχους τους, αμφότεροι αποτελούν σημαντική αναβάθμιση και φέρνουν στοιχεία που έλειψαν και στοίχισαν.

Ο Αμερικανός, ένας πολύπλευρος γκαρντ ικανός να στηρίξει αλλά και να καλύψει τον Κώστα Σλούκα, να τον αποφορτίσει να του πάρει την πίεση και θα μπορέσει να του επιτρέψει να εκτελέσει περισσότερο. Ταυτόχρονα, να αναλάβει την ευθύνη και να σκοράρει ο ίδιος όποτε είναι απαραίτητο. Ο Γάλλος από την πλευρά του, προσφέρει το μέγεθος στερήθηκε την περασμένη η σεζόν ο Ολυμπιακός, αλλά και πολλά άλλα. Είναι σκληρός και είτε σκοράροντας είτε πασάροντας έχει την ικανότητα να μετατρέπει σε πόντους τις μπάλες που περνούν από τα χέρια του.

Τι μένει για τους Πειραιώτες; Μια κρίσιμη επιλογή και δύο επενδύσεις. Οι ερυθρόλευκοι «τρέχουν» τα πρότζεκτ των Τάιλερ Κάρτερ και Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά βεβαίως η προτεραιότητά τους αφορά τον παίκτη που θα γεμίσει την περιφέρεια και ουσιαστικά θα ολοκληρώσει το κάδρο της ομάδας, ως προς το βασικό της ροτέισον. Ένας ικανός σκόρερ με αθλητικά προσόντα που δεν θα υστερεί στην άμυνα και θα ταιριάζει αρμονικά με τον Σλούκα ή τον Γουόκαπ, ή και με τους δύο.

Στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται καθώς θεωρούν ότι ήδη έχουν δώσει στην ομάδα την ώθηση που χρειαζόταν ώστε να καλύψει τις αδυναμίες της και να ανέβει επίπεδο. Πλέον θα επιδιώξουν με την τελευταία τους κίνηση να της δώσουν πραγματικά το κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη κίνηση δεν πρόκειται να γίνει υπό πίεση και μάλιστα δεν αποκλειεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, καθώς η έρευνα δεν αφορά υποχρεωτικά την ευρωπαϊκη αγορά…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024