Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Τσιάρτας: Ο ομοφοβικός ρατσιστής με τις κατάπτυστες απόψεις

Βασίλης Τσιάρτας: Ο ομοφοβικός ρατσιστής με τις κατάπτυστες απόψεις

Οι ακραίες απόψεις του είχαν φτάσει μάλιστα σε τέτοιο σημείο, ώστε να δέχεται για αυτές συγχαρητήρια από τους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Μπορεί ο Βασίλης Τσιάρτας να αγαπήθηκε από τους φιλάθλους της ΑΕΚ, μπορεί να ήταν από τους καλύτερους Ελληνες παίκτες και στην μεγάλη Εθνική του 2004, όμως μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση στα γήπεδα, η απόφασή του να κάνει… καριέρα στα social media, άρχισε να προκαλεί, δικαίως, έντονες αντιδράσεις.

Η ανακοίνωση για ανάληψη πόστου στους «κιτρινόμαυρους», ως προπονητής της Β΄Ομάδας της ΑΕΚ, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει κύμα οργής, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια τις χυδαίες αναρτήσεις του κατά ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και μεταναστών αλλά και κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι ακραίες απόψεις του είχαν φτάσει μάλιστα σε τέτοιο σημείο, ώστε να δέχεται ακόμα και συγχαρητήρια από τους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής για τις δηλώσεις του.

Ήδη από το 2017 ξεκίνησε να ξεδιπλώνει τις ομοφοβικές του πεποιθήσεις με αφορμή το νόμο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

«Ο θεός έπλασε τον Αδάμ κ την Εύα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, παρομοιάζοντας τους ομοφυλόφιλους με… παιδεραστές.

Το ομοφοβικό παραλήρημά του συνόδευσαν ρατσιστικές τοποθετήσεις με αφορμή την επίθεση που είχε δεχτεί ο μικρός Αμίρ στο σπίτι του, αφού είχε κληρωθεί για σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η κίνηση του τότε πρωθυπουργού να καλέσει στο Μαξίμου τον μικρό και να του χαρίσει την ελληνική σημαία, προκάλεσε εμετικό σχόλιο από τον Βασίλη Τσιάρτα.

Την ανάρτηση του μάλιστα φαίνεται πως λάτρεψαν οι χρυσαυγίτες που την είχαν αναρτήσει και στην ιστοσελίδα τους.

Το απαράδεκτο σχόλιο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Την ιστορική μέρα της 7ης Οκτωβρίου 2020, όποτε και η Χρυσή Αυγή κηρύχθηκε εγκληματική οργάνωση, η Βασίλης Τσιάρτας δεν δυσκολεύτηκε να επιλέξει πλευρά.

Συγκεκριμένα, ξεπέρασε τον εαυτό του γράφοντας στο Twitter πως «η σημερινή εύκολα χαρακτηρίζεται και ημέρα της υποκρισίας».

Λίγο αργότερα από την προκλητική πρώτη ανάρτηση επανήρθε σε μια προσπάθεια να «τα μαζέψει» γράφοντας πως «ουδέποτε είχα, έχω ή θα έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Η ανάρτηση αφορά τους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Για να τελειώνουμε με τις ταμπέλες».

«Ανωμαλίες και αρρωστημένα πρότυπα»

Ο ομοφοβικός οχετός συνεχίστηκε  με αφορμή το σχέδιο αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που είχε κατατεθεί στη Βουλή.

Μάλιστα στην ανάρτησή του έκανε λόγο για «μη φυσιολογικά ήθη, ανωμαλίες και παραλογισμούς».

Το αποκορύφωμα ήταν λίγο καιρό αργότερα, με αφορμή διαφήμιση σουπερμάρκετ για την ημέρα του πατέρα. Το σλόγκαν της διαφήμισης ήταν «Μπαμπάς είναι όλα αυτά που θέλεις και ακόμα περισσότερα» και η φωτογραφία έδειχνε έναν πατέρα αγκαλιά με την κόρη του η οποία του είχε κάνει ότι ήθελε βάζοντάς του κοκκαλάκια στα μαλλιά και βάφοντάς του το πρόσωπο.

«Ότι πιο χυδαίο κ απαξιωτικό για τον πατέρα» είχε σχολιάσει.

Ρατσιστική επίθεση κατά του Αντετοκούμπο

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βασίλης Τσιάρτας τάχθηκε κατά της επιλογής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα σημαντικότερα πρόσωπα της χώρας για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση.

Ο ίδιος εξαπέλυσε βέλη κατά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, και κυρίως κατά της προέδρου της Επιτροπής, Γιάννας Αγγελοπούλου, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «τραγική».

Πρόσφατα δε, με αφορμή τους εμβολιασμούς κατά της πανδημίας του κοροναϊού, επέλεγε να εξαπολύσει ρατσιστικό οχετό ξανά κατά προσφύγων, αποκαλώντας τους μάλιστα «λαθρομετανάστες».

Μάλιστα, από τις αναρτήσεις του στο Twitter φαίνεται να είναι και θερμός υποστηρικτής του ακροδεξιού ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, τις αποφάσεις του οποίου, κατά των ΛΟΑΚΙ, φαίνεται να «χειροκροτά».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024