Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θωμαΐδης: Πιθανό σενάριο τα 15.000 κρούσματα αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός – Οι πέντε περιοχές - βόμβες της διασποράς

Θωμαΐδης: Πιθανό σενάριο τα 15.000 κρούσματα αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός – Οι πέντε περιοχές – βόμβες της διασποράς

Στην κορυφή της μετάδοσης του ιού βρίσκεται η Αττική, με το εφιαλτικό σενάριο των 15.000 ημερήσιων κρουσμάτων να είναι πολύ πιθανό.

Έντονος είναι ο προβληματισμός των ειδικών σχετικά με την ευρεία μετάδοση της πανδημίας, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει στη χώρα.

Νωρίτερα από ότι περίμεναν και οι επιδημιολόγοι ήρθαν τα 3.000 κρούσματα όπως παραδέχθηκε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη διασπορά του κοροναϊού σε όλη την επικράτεια.

Η ευρεία διασπορά του ιού επαληθεύεται από τις μετρήσεις και τις αναλύσεις των λυμάτων, με τον κ. Θωμαΐδη να τονίζει ότι η μεγάλη διασπορά ξεκινά από την Αττική και δύο περιοχές στην Κρήτη «αλλά επεκτείνεται πλέον και σε άλλες περιοχές, Λάρισα, Θεσσαλονίκη».

Στα λύματα της Αττικής το ιικό φορτίο διπλασιάστηκε, σημειώνοντας αύξηση κατά 105%. Σε διάστημα δύο εβδομάδων, η αύξηση ιικού φορτίου ξεπερνά το 170%.

«Ήρθε πολύ πιο νωρίς από ότι περιμέναμε το νούμερο 3.000» τόνισε κ. Θωμαΐδης μετά τα 3.109 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη 13/07/2021 ο ΕΟΔΥ θυμίζοντας πως ο ίδιος εκτιμούσε ότι θα φτάναμε σε τέτοιους αριθμούς στις αρχές Αυγούστου.

Για το εφιαλτικό σενάριο που διατύπωσε ο καθηγητής Νίκος Σύψας για 15.000 με 20.000 ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο, ο κ. Θωμαΐδης σχολίασε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν δεν εμβολιαστούν οι νέοι τονίζοντας ότι τα τρία όπλα που έχουμε για την άρση του κοροναϊού είναι η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, η αυξημένη ιχνηλάτηση και ο περιορισμός των κρουσμάτων και τα περιοριστικά μέτρα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024