Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγώνη: Να εμβολιαστούν οι ταξιδιώτες πριν φύγουν για διακοπές

Παγώνη: Να εμβολιαστούν οι ταξιδιώτες πριν φύγουν για διακοπές

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε την ανάγκη εμβολιασμού υγειονομικών και εκπαιδευτικών. Δε θα αντέξει το σύστημα υγείας ένα νέο κύμα νοσηλειών υπογράμμισε

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα και για την αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες.

Μόνη λύση για την ανάσχεση του κοροναϊού ο εμβολιασμός, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν έστω και με τη μία δόση πριν φύγουν για διακοπές.

«Αν στο τέλος Αυγούστου δεν εμβολιαστεί πάνω από το 80% του πληθυσμού, το Σύστημα Υγείας δε θα αντέξει, με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει αυξήσει τη μεταδικότητα του ιού από 50 έως και 70%» τόνισε και τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και των εκπαιδευτικών.

Όσο για τον εμβολιασμό των νέων πρότεινε «εμβολιαστικά συνεργεία παντού όπου συχνάζουν».

Όπως τόνισε η κ. Παγώνη, το Σύστημα Υγείας δε θα αντέξει ενδεχόμενη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, γιατί «δεν μπορούν πάλι να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους γιατροί και νοσηλευτές».

Τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι εμβολιασμένοι» όταν ξαναμπούν στις σχολικές αίθουσες, όπως εμβολιασμένοι πρέπει να είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

«Αυτό είναι υποχρέωσή μας», είπε και ανέφερε ότι «δεν περιμένουμε και δε θα πρέπει να περιμένουμε κανένας να μας πει ότι πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι οι γιατροί».

Όσον αφορά στο ποσοστό του εμβολιασμού για τη δημιουργία τείχους ανοσίας στο 80%, σημείωσε πως πρέπει να είναι υψηλό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και πρότεινε συνεργεία εμβολιασμού να πηγαίνουν σε μέρη όπου συχνάζουν οι νέοι και να τους εμβολιάζουν.

«Μην περιμένουμε να έρθουν στα εμβολιαστικά κέντρα» σημείωσε και τους συνέστησε πριν φύγουν για διακοπές να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου.

Στόχος μας είναι να σταματήσει η άνοδος των κρουσμάτων επισήμανε η Ματίνα Παγώνη, καθώς «μελέτες κάνουν λόγο για 4.000 ημερήσια κρούσματα» και ως μόνη λύση για την ανάσχεση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024