Με το θερμόμετρο να «χτυπά κόκκινο». Μέσα στο κατακαλόκαιρο. Η αφεντιά μου, ο Βασίλης ο Δεκάρικος διακόπτω την άδεια μου, αφήνω για λίγο την πισίνα και το κοκτέιλ στην άκρη για το καλό της ενημέρωσης!

Κάπου πήρε πριν λίγο το μάτι μου μια ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Καλωσόριζε τον Τόμας τον Βατσλίκ, στη λήγουσα τονίζεται μπουρτζόβλαχοι (sic) στον Ολυμπιακό. Τον Βατσλίκ που η Εκίπ (αγοράκι μου…) έχρισε ως καλύτερο τερματοφύλακα του Euro. Ποιος Ντοναρούμα και άσπρα άλογα.

Ο Βατσλίκ λοιπόν αποτελεί από σήμερα εκλεκτό μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας και δεν διστάζω να παραδεχθώ πως εξεπλάγην!

Μα, θυμάμαι καλά πως προ λίγων ημερών έγκυρα σάιτ του «πατερούλη» ανέφεραν με σιγουριά πως ο Βατσλίκ χάθηκε για τον Ολυμπιακό. Και πως πάει στη Νάπολι. «Έχασε Βάτσλικ ο Ολυμπιακός» έγραφαν με νόημα αυτοί που έχουν… δικαιωθεί πολλάκις (ουάου) με τα «ρεπορτάζ» τους για τον Ολυμπιακό.

Στην τελική με τόσους υποβιβασμούς που του έχουν ρίξει, τι ψυχή έχει μια μεταγραφή. Ο Βατσλίκ ποζάρει όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτό με τα ερυθρόλευκα και όχι με τα χρώματα της Νάπολι που θα ήθελαν πολύ να τον δουν οι υπάλληλοι του «πατερούλη». Όχι μόνο επειδή έτσι και αλλιώς η «δουλειά» τους είναι να τα «βλέπουν» όλα καταστροφικά αλλά και γιατί ο ΠΑΟΚ της τσέπης τους είχε μια αδυναμία με τον Βατσλίκ.

Είναι διπλή η κατραπακιά (sic) κυρίες και κύριοι. Γιατί ο Βατσλίκ ήταν ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ για τα γκολπόστ του όπως εκφράστηκε άλλωστε σε ρεπορτάζ που βγήκαν τον Απρίλιο και δεν διαψεύστηκαν από τον ΠΑΟΚ. Προσπαθούσε ο ΠΑΟΚ να κάνει την υπέρβαση στις διαπραγματεύσεις για τον Βατσλίκ και δεν μπορούσε. Και όλα αυτά πριν κάνει το Euro, πριν «τρελάνει» την Ευρώπη με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του, πριν ανεβάσει και άλλο τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο (ουάου Χ2)!

Άλλη μια… δικαίωση λοιπόν για τα παιδιά του «πατερούλη», άλλη μια μεταγραφική επιτυχία για τον ΠΑΟΚ.

Κατά τα άλλα; Επιστρέφω στην πισίνα ολίγον τι κουρασμένος. Εις το επανιδείν.