Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πως μπορούμε να προστατέψουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι;

Πως μπορούμε να προστατέψουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι;

Ενώ ανυπομονούμε να ξαπλώσουμε στην παραλία και σχεδόν όλο το χρόνο ονειρευόμασταν τα μαγιό που θα φορέσουμε φέτος, το καλοκαίρι κρύβει κινδύνους…

Όλο αυτό το χρόνο που ξοδεύουμε με τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Ανάμεσα στις ακτίνες UV, το θαλασσινό νερό και τις πισίνες με χλώριο, το καλοκαίρι μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας. Για να βρούμε τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και «χαρούμενα» όλο το καλοκαίρι, ο διάσημος κομμωτής Anthony Cristiano, του οποίου η εκτεταμένη λίστα πελατών περιλαμβάνει τις Αντριάνα Λίμα, Τζίτζι Χαντίντ, Ολίβια Κούλπο και μια σειρά από μοντέλα Sports Illustrated Swimsuit.

Τι είδους ζημιά μπορεί να κάνει ο ήλιος, το νερό της θάλασσας και το χλώριο στα μαλλιά;

Δυστυχώς, πολλά στοιχεία του καιρού μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα μαλλιά σας. «Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, το αλμυρό νερό και το χλώριο μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα, κάνοντας τα μαλλιά στεγνά και εύθραυστα», λέει ο Cristiano. «Το αλμυρό νερό και το χλώριο αφυδατώνουν και μπορούν επίσης να προκαλέσουν αποχρωματισμό και εξάντληση των φυσικών ελαίων στα μαλλιά.»

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε ζημιές όταν ξοδεύετε χρόνο έξω από το καλοκαίρι;

«Μπορείτε να προστατεύσετε τα μαλλιά σας περιορίζοντας την έκθεσή σας στον ήλιο», αναφέρει ο Cristiano. «Αυτό μπορεί να επιτευχθεί φορώντας κασκόλ ή καπέλα και επίσης χρησιμοποιώντας προϊόντα με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Συνιστώ το Phyto Plage Sun Veil που είναι ένα διαφανές σπρέι που χρησιμοποιείται για να τελειώσει τα μαλλιά, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από την αφυδάτωση και την οξείδωση.» Για να μάθετε πώς να εφαρμόζετε αντηλιακό στο τριχωτό της κεφαλής σας, ανατρέξτε στον οδηγό της L’OFFICIEL για την προστασία από τον ήλιο, καθώς και τις προτάσεις μας για τα SPF μαλλιών.

Ο τρόπος με τον οποίο φοράτε τα μαλλιά σας μπορεί επίσης να αποτρέψει τα καλοκαιρινά στοιχεία να βλάψουν. Το Updos θα είναι ο καλύτερος φίλος σας αυτό το καλοκαίρι για να σας κρατήσει δροσερούς και να κρατήσετε τις ζημιές. «Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα καλύτερα στυλ μαλλιών που φοράτε όταν είστε έξω θα ήταν πλεξούδες, σινιόν και κορυφαίοι κόμποι», λέει ο Cristiano. «Καθένα από αυτά τα χτενίσματα περιορίζει την άμεση έκθεση στον ήλιο.»

Πώς μπορείτε να διορθώσετε τα μαλλιά που έχουν υποστεί ζημιά από τον ήλιο;

Το κλειδί για τη διόρθωση τυχόν ζημιάς από τον ήλιο ή το αλάτι, είναι η σωστή ενυδάτωση. «Σε κάθε περίπτωση, προτείνω πάντα θεραπείες βαθιάς προετοιμασίας, να κάνετε συχνό τριμάρισμα για να κόψετε τα σπασμένα άκρα, καθώς και να χρησιμοποιήσετε μάσκα μαλλιών πλούσια σε πρωτεΐνες που μπορεί να επιδιορθώσει τη βλάβη» λέει ο Cristiano.

Είναι τα βαμμένα μαλλιά πιο ευαίσθητα από τα φυσικά μαλλιά;

«Τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα σε βλάβες λόγω του υψηλότερου ποσοστού πόρων, ενώ τα μαλλιά που δεν έχουν υποστεί αγωγή έχουν πιο φυσική προστασία από τον ήλιο»  λέει ο Cristiano. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για βαμμένες ξανθές, οι οποίες θα πρέπει να εξετάζουν την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία για τα μαλλιά τους για να αποτρέψουν την ξηρότητα αλλά και τον αποχρωματισμό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείται μωβ σαμπουάν όπως απαιτείται

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποκαταστήσετε τα μαλλιά μετά από μια μέρα στην πισίνα ή την παραλία;

«Είτε κολυμπάτε σε μια πισίνα ή στον ωκεανό, προτείνω τα ίδια βήματα ως εξής: πρώτα προ-εμποτίστε καλά τα μαλλιά σας με νερό για να αποτρέψετε τα μαλλιά σας να απορροφήσουν ρύπους όπως το χλώριο και το αλμυρό νερό», συμβουλεύει ο Cristiano. «Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα ενυδατικό λάδι ή αφήστε το σε μαλακτικό για πρόσθετη προστασία. Μετά από επαφή με χλώριο ή αλμυρό νερό, είναι σημαντικό να ξεπλύνετε αμέσως και προσεκτικά τα μαλλιά σας και επίσης να εφαρμόσετε ξανά τα ενυδατικά λάδια και να τα αφήσετε ώρα με μια μάσκα,, κατά προτίμηση κάποια με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.»

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024