Πανικός έχει σημάνει στο Βόλο, μετά την έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού σε φιλοξενούμενους και προσωπικό στο γηροκομείο της πόλης.

Ένα ακόμα περιστατικό μαζικών κρουσμάτων σε δομή ηλικιωμένων σημειώθηκε στο Βόλο, όπου διαπιστώθηκαν οκτώ κρούσματα κοροναϊού στο γηροκομείο της πόλης.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα στα τεστ που έγιναν στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή και στο προσωπικό της, έδειξαν οκτώ θετικά κρούσματα, με τα τέσσερα να αφορούν σε ηλικιωμένους, με μια γυναίκα 85 ετών να κριθεί αναγκαία η μεταφορά της στο νοσοκομείο Βόλου.

Η ανακοίνωση του γηροκομείου

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Γηροκομείο Βόλου τα αποτελέσματα από τα PCR tests έδειξαν οκτώ θετικά κρούσματα στον Covid – 19.

«Τα τέσσερα θετικά σε εργαζόμενους, εκ των οποίων μια εργαζόμενη είχε νοσήσει και είχε κάνει την 1η δόση του εμβολίου, άλλη εργαζόμενη είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί και οι άλλες δυο ήταν ανεμβολίαστες. Οι θετικοί στον Covid – 19 εργαζόμενοι έχουν τεθεί εκτός εργασίας καθώς και οι στενές επαφές τους» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι τέσσερις ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις του εμβολίου, ένας εξ’ αυτών έχει μεταφερθεί στο Αχιλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ήπια συμπτώματα, οι υπόλοιποι παραμένουν στο Γηροκομείο έχοντας απομονωθεί σε δωμάτια καραντίνας και τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ» προσθέτει η ανακοίνωση, με τη διοίκηση να αναφέρει ότι έχουν ενημερωθεί και οι συγγενείς των ηλικιωμένων.

Ανεμβολίαστοι οι υπάλληλοι

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι στο γηροκομείο να είναι όλοι εμβολιασμένοι έναντι στην Covid-19, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους υπαλλήλους της δομής, κάτι που σημείωσε και ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου, Παύλος Πάνος.

Όπως έγινε γνωστό, από τους 55 εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί μόλις οι 20 και στα τέσσερα θετικά τεστ στους εργαζόμενους, το ένα αφορά μια υπάλληλο που είχε ήδη νοσήσει και είχε υποβληθεί στην πρώτη δόση του εμβολίου.

Τα άλλα τρια κρούσματα στο προσωπικό αφορούν μια εργαζόμενη που είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ οι άλλες δυο εργαζόμενες ήταν ανεμβολίαστες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr