Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στο Γηροκομείο του Βόλου - Οκτώ κρούσματα κοροναϊού σε υπαλλήλους και ηλικιωμένους

Συναγερμός στο Γηροκομείο του Βόλου – Οκτώ κρούσματα κοροναϊού σε υπαλλήλους και ηλικιωμένους

Πανικός έχει σημάνει στο Βόλο, μετά την έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού σε φιλοξενούμενους και προσωπικό στο γηροκομείο της πόλης.

Ένα ακόμα περιστατικό μαζικών κρουσμάτων σε δομή ηλικιωμένων σημειώθηκε στο Βόλο, όπου διαπιστώθηκαν οκτώ κρούσματα κοροναϊού στο γηροκομείο της πόλης.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα στα τεστ που έγιναν στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή και στο προσωπικό της, έδειξαν οκτώ θετικά κρούσματα, με τα τέσσερα να αφορούν σε ηλικιωμένους, με μια γυναίκα 85 ετών να κριθεί αναγκαία η μεταφορά της στο νοσοκομείο Βόλου.

Η ανακοίνωση του γηροκομείου

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Γηροκομείο Βόλου τα αποτελέσματα από τα PCR tests έδειξαν οκτώ θετικά κρούσματα στον Covid – 19.

«Τα τέσσερα θετικά σε εργαζόμενους, εκ των οποίων μια εργαζόμενη είχε νοσήσει και είχε κάνει την 1η δόση του εμβολίου, άλλη εργαζόμενη είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί και οι άλλες δυο ήταν ανεμβολίαστες. Οι θετικοί στον Covid – 19 εργαζόμενοι έχουν τεθεί εκτός εργασίας καθώς και οι στενές επαφές τους» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι τέσσερις ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις του εμβολίου, ένας εξ’ αυτών έχει μεταφερθεί στο Αχιλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ήπια συμπτώματα, οι υπόλοιποι παραμένουν στο Γηροκομείο έχοντας απομονωθεί σε δωμάτια καραντίνας και τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ» προσθέτει η ανακοίνωση, με τη διοίκηση να αναφέρει ότι έχουν ενημερωθεί και οι συγγενείς των ηλικιωμένων.

Ανεμβολίαστοι οι υπάλληλοι

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι στο γηροκομείο να είναι όλοι εμβολιασμένοι έναντι στην Covid-19, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους υπαλλήλους της δομής, κάτι που σημείωσε και ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου, Παύλος Πάνος.

Όπως έγινε γνωστό, από τους 55 εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί μόλις οι 20 και στα τέσσερα θετικά τεστ στους εργαζόμενους, το ένα αφορά μια υπάλληλο που είχε ήδη νοσήσει και είχε υποβληθεί στην πρώτη δόση του εμβολίου.

Τα άλλα τρια κρούσματα στο προσωπικό αφορούν μια εργαζόμενη που είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ οι άλλες δυο εργαζόμενες ήταν ανεμβολίαστες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024