Η Σμαραγδή (Ελπίδα Θεσσαλονίκης), μόλις στην πρώτη προσπάθεια (και μοναδική) κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του τριπλούν 47 με επίδοση 10.03μ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η ίδια με 9.95μ. από τις 13 Ιουλίου 2019 στην Αθήνα.

Με ευρωπαϊκό ρεκόρ στη σφαίρα 32 ολοκλήρωσε την αγωνιστική παρουσία του στο πρωτάθλημα ο Κωνσταντινίδης (ΛΣΟ Μακεδόνας). Στην προτελευταία βολή, η σφαίρα προσγειώθηκε στα 10 μέτρα 64 εκατοστά, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος με 10.54μ. από την ημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης, τον Μάρτιο του 2021.

Στο φινάλε των αγώνων, σημειώθηκαν και πέντε πανελλήνια ρεκόρ, τρία εκ των οποίων στις κατηγορίες ανδρών γυναικών. Τα σημείωσαν οι Ζωή Μαντούδη (Ελπίδα Θεσσαλονίκης) στη σφαίρα 20 με 13.25μ., Γιώργος Καρνιαβούρας (ΠΑΣΚΑ) στην κορίνα 51 με 27.18μ. και Αθανάσιος Προδρόμου (ΛΣΟ Μακεδόνας) με 7.05μ.

Ακόμη, διπλό πανελλήνιο ρεκόρ σε σφαίρα και κορίνα στην κατηγορία 32 (U17) σημείωσε ο Νικόλαος Τσατσανίδης (Κότινος) με 3.21μ και 9.75μ. αντίστοιχα.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΟΠΑΠ 2021 τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας Θράκης, ενώ είχε τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ και του Δήμου Καλαμαριάς.

Και το εφετινό πρωτάθλημα, στήριξε ο Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ΟΠΑΠ Α.Ε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο