Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας Γιάννης μπορεί να φέρει… την άνοιξη (pics, vids)

Ένας Γιάννης μπορεί να φέρει… την άνοιξη (pics, vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στους τελικούς του ΝΒΑ και κρατά τους Μπακς ζωντανούς στην μάχη του πρωταθλήματος.

Ποιος είδε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεν τον φοβήθηκε. Ο Greek Freak μοιάζει ασταμάτητος στους τελικούς του ΝΒΑ, οδήγησε τους Μπακς στη νίκη στο Game 3 κόντρα στους Σανς (120-100) και κρατάει ζωντανά τα «ελάφια» στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η υπερέκταση του αριστερού γονάτου στο τέταρτο παιχνίδι των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας με τους Χοκς έμοιαζε ικανή να τον αφήσει έξω από την σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του. Ωστόσο ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν σαν θηρίο στο κλουβί την περίοδο της απουσίας του και δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να λείψει από το ραντεβού τίτλου.

Οι γιατροί του συνιστούσαν να μείνει εκτός ένα μήνα, αλλά ο Γιάννης ήταν πίσω μετά από 10 μέρες. Περίμενε οχτώ χρόνια για αυτή τη στίγμη και δεν θα την έχανε. Στο πρώτο παιχνίδι με τους Σανς στην Αριζόνα έπαιξε συντηρητικά και τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους σε 35 λεπτά συμμετοχής, με τα «ελάφια» να ηττώνται με 118-105.

Στη συνέντευξη τύπου μετά το Game 1 δήλωσε πως το γόνατό του είναι εντάξει και έστειλε μήνυμα αντεπίθεσης. Δεν έμεινε στα λόγια όμως και πέρασε στην πράξη. Στο δεύτερο παιχνίδι, απαλλαγμένος από κάθε ενόχληση, πήρε το όπλο του και έδωσε μια απίστευτη παράσταση.

Έπαιξε μόνος του τους Σανς, αλλά σε αυτό το επίπεδο ο ένας δεν μπορεί να νικήσει τους πολλούς. Ο Αντετοκούνμπο δεν πήρε καμιά βοήθεια από τους συμπαίκτες, όσο και αν προσπαθούσε να τους αφυπνίσει στα τάιμ-αουτ. και μοιραία οι «Ήλιοι» τους έκαψαν για δεύτερη φορά με 118-108, αχρηστεύοντας το ρεκόρ καριέρας του στα playoffs με 42 πόντους.

Στο σπίτι είναι πάντα αλλιώς

Η σειρά των τελικών του ΝΒΑ μεταφέρθηκε στο Μιλγουόκι, με τους Μπακς να είναι με την πλάτη στον τοίχο. Απαιτούνταν άμεση αντίδραση για να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του τροπαίου «Λάρι Ο΄Μπράιαν».

Ο Αντετοκούνμπο δήλωσε παρών και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο προηγούμενο παιχνίδι. Πέρασε ξανά τους 40 πόντους, τελειώνοντας το ματς με 41 και μπόρεσε αυτή τη φορά να τους συνδυάσει με νίκη των Μπακς, οι οποίοι επικράτησαν με 120-100 και έκαναν το 2-1.

Μέχρι στιγμής στους τελικούς, ο Greek Freak μετράει 34.3 πόντους, 14.0 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ, 1.3 κλεψίματα. 1,3 κοψίματα, σουτάροντας με 62,5%. Δείχνει ασταμάτητος και έτοιμος για να κάνει την ανατροπή και να χαρίσει στο Μιλγουόκι το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1971.

Τα ρεκόρ και η δήλωση για τον Τζόρνταν

Κάθε επίδοση του Γιάννη στους τελικούς συνοδεύεται και από ρεκόρ. Ο Έλληνας σούπερ σταρ βλέπει το όνομά του δίπλα σε εκείνα των ΛεΜπρόν Τζέιμς, Σακίλ Ο΄Νιλ και Κέβιν Ντουράντ.

Αναφορικά με τον «Βασιλιά», ο Αντετοκούνμπο τον έπιασε στην λίστα με τους παίκτες που έχουν πετύχει δύο συνεχόμενες 40αρες σε τελικούς ΝΒΑ, με τον Τζέιμς να το κατορθώνει το 2016, όταν και σημείωσε 41 στα Games 5 και 6 απέναντι στους Γουόριορς. Ήταν η χρονιά που οδήγησε το Κλίβελαντ στην «Γη της Επαγγελίας», επιστρέφοντας από το 3-1.

Επιπλέον, με τους 41 πόντους, τα 13 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ που μέτρησε στο τρίτο ματς, έπιασε τους Σακίλ Ο΄Νιλ (χ2), ΛεΜπρόν Τζέιμς (χ5), Κέβιν Ντουράντ και Τζίμι Μπάτλερ στην κατηγορία των παικτών που τελείωσαν παιχνίδι των τελικών με 40/10/5 μετά το 2000.

Οι επιδόσεις του Greek Freak στάθηκαν αφορμή για να ερωτηθεί σχετικά με τις εμφανίσεις του Τζόρνταν στους ΝΒΑ Finals του 1993, όταν και ο Air είχε σημειώσει τέσσερις σερί 40αρες απέναντι στους Σανς. Ωστόσο φρόντισε να αποφύγει κάθε σύγκριση, λέγοντας πως: «Δεν είμαι ο Μάικλ Τζόρνταν, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να πάρουμε και το επόμενο, να κρατήσουμε την έδρα μας, να κάνουμε την δουλειά μας».

Το επόμενο παιχνίδι των τελικών είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Πέμπτης (15/7, 4:00) και ο Γιάννης θα είναι εκεί για να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να κυριαρχήσει και να φέρει την άνοιξη στους Μπακς.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024