Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα δείχνει η ανάλυση των λυμάτων – Λύση ο εμβολιασμός

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα δείχνει η ανάλυση των λυμάτων – Λύση ο εμβολιασμός

Αυξητική τάση παρουσιάζει το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα τείνει να επικρατήσει. Λύση, ο εμβολιασμός

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται από την ανάλυση των λυμάτων της Θεσσαλονίκης, αφού δείχνουν μια μεγάλη διασπορά του ιού και συγκεκριμένα της μετάλλαξης Δέλτα, στην πόλη.

Η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης ενδέχεται να αποτελεί ένδειξη για τη διασπορά της ινδικής μετάλλαξης στους νέους, σημειώνει, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Υπάρχουν εστίες σε όλη τη χώρα, ενώ έχει χαμηλώσει ταχύτητα ο εμβολιασμός, αναφέρει την ίδια ώρα ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

«Οι νέοι είναι κινητική ομάδα και παρότι κατά τεκμήριο νοσεί ελαφριά, δεν αποκλείονται και οι απώλειες από υποκείμενα νοσήματα ενώ θα πρέπει να προφυλάξουν και την οικογένειά τους», ανέφερε ο επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός καλώντας «να μην χαραμίσουμε την προσπάθεια ενώ είμαστε στην τελευταία στροφή».

Ο κ. Μπουλμπασάκος χαρακτήρισε εφιαλτικά τα μοντέλα που δίνουν 18.000 κρούσματα, ενώ ;πό την πλευρά του ο Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε για αριθμολαγνεία και «για γενικότερα στατιστικά μοντέλα που μπορούν να δώσουν οποιαδήποτε αποτέλεσμα».

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, η ιϊκή συγκέντρωση στα λύματα αυξήθηκε μέσα σε 12 ημέρες κι αυτό που προκύπτει είναι ότι «η ινδική μετάλλαξη αρχίζει να έχει σοβαρή διασπορά και σε νέους ανθρώπους που δεν πάνε για εξέταση».

Λύση στην εξάπλωση της πανδημίας, ο εμβολιασμός και η μάσκα, τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, επαναλαμβάνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι κοινωνική υποχρέωση «ώστε η κανονικότητα που επιθυμούμε να γίνει πράξη».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024