
Στουρνάρας για ΕΚΤ: Ήρθε η ώρα για να βελτιώσουμε τη νομισματική πολιτική
«Η αναθεώρηση της στρατηγικής της νομισματικής πολιτικής είναι σημαντική για τους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης τονίζοντας ότι θα είναι για το καλό και των Ελλήνων πολιτών
Σε συνέχεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της επανεξέτασης της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη νομισματική πολιτική, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε:
Μεγάλες οι μεταβολές από την έκθεση του 2003
«Η αναθεώρηση της στρατηγικής της νομισματικής πολιτικής είναι σημαντική για τους Ευρωπαίους πολίτες. Είναι σημαντική διότι πέρασαν 18 χρόνια από τότε που είχαμε την τελευταία έκθεση, το 2003. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.
»Έχουμε μεγάλες μεταβολές που επηρεάζουν το οικονομικό περιβάλλον, όπως δημογραφικές και τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ βαθιές κρίσεις έχουν συγκλονίσει την υφήλιο.
»Άρα αισθανόμαστε ότι τώρα είναι η ώρα να λάβουμε υπόψη τα νέα δεδομένα και να δούμε πώς θα βελτιώσουμε τη νομισματική πολιτική για το καλό των Ευρωπαίων πολιτών και βεβαίως των Ελλήνων».

- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 66χρονος για τη φωτιά στο φράγμα Θέρμης
- «Ο πόνος συνεχίζεται»: Τι λένε τα ΜΜΕ στην Αγγλία για τον αποκλεισμό από τον τελικό του Μουντιάλ (pics)
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 30χρονου από οκτώ άτομα
- Ορφέας Αυγουστίδης: Θα γίνει πατέρας για δεύτερη φορά
- Βόρεια Ελλάδα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών – 4 συλλήψεις, αναζητείται ο δεύτερος αρχηγός
- Μουντιάλ: Ο viral speaker της Αργεντινής «τρελάθηκε» ξανά – Το ασύλληπτο ξέσπασμα μετά το 2-1 του Λαουτάρο (vid)








