
ΕΕ: «Παγώνει» το σχέδιο για τον ψηφιακό φόρο μετά τις αμερικανικές πιέσεις
«Η επιτυχία αυτής της διαδικασίας θα απαιτήσει μια τελευταία προσπάθεια από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΕ.
Οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν σήμερα, υπό τις πιέσεις της Ουάσινγκτον, το «πάγωμα» του σχεδίου για τον λεγόμενο «ψηφιακό φόρο» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στον ΟΟΣΑ αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της φορολόγησης των πολυεθνικών που πρέπει να συμφωνηθεί τον Οκτώβριο, ύστερα από πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Ομάδα των 20 το Σάββατο.
«Η επιτυχία αυτής της διαδικασίας θα απαιτήσει μια τελευταία προσπάθεια από όλες τις πλευρές και η Κομισιόν δεσμεύεται να εστιάσει σε αυτή την προσπάθεια. Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να θέσουμε σε αναμονή τις εργασίες μας επί της πρότασης για τον ψηφιακό φόρο», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters
- Ιράν: Εκρήξεις στην Ντόχα – Απώθησαν πυραυλική επίθεση, λένε οι Αρχές του Κατάρ
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του








