Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το νέο «όπλο» της ξιφασκίας

Αυτό είναι το νέο «όπλο» της ξιφασκίας

Με ένα σπουδαίο «όπλο», το οποίο αποτέλεσε άλλωστε, μακροχρόνια επιδίωξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, εμπλουτίζεται πλέον η φαρέτρα του αθλήματος.

Το “V.I.R.” μπαίνει στη ζωή και της ελληνικής ξιφασκίας, καθώς ένα αίτημα ετών της Ε.Ο.Ξ.. ευοδώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τον Προέδρό της, κ. Στάνισλαβ Ποζνιάκοφ, κατόπιν ενεργειών του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας και χάρη στις προσωπικές, επίμονες προσπάθειες του νέου Προέδρου της, κ. Ιωάννη Λιγνού, κατά την πρόσφατη συνάντηση εργασίας εκπροσώπων-χωρών του νοτιοανατολικού ευρωπαϊκού τόξου των Εθνικών Ομοσπονδιών ξιφασκίας, στην Αθήνα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενέκρινε και πίστωσε ήδη στον λογαριασμό της Ε.Ο.Ξ., το ποσό για την αγορά του Video Information Referee (V.I.R.), με στόχο να αρχίσει να χρησιμοποιείται σε μεγάλες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, με αφετηρία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο διεθνής ρέφερι, κ. Ανδρέας Δουβής (φωτογραφία), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Ο.Ξ. και της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής, καθώς θα εκπροσωπήσει την ελληνική διαιτησία στο άθλημα της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επισημαίνει ότι «Είναι μια εξέλιξη, που αναβαθμίζει την ελληνική ξιφασκία και τη διαιτησία μας, φέρνοντας την Ελλάδα στο επίπεδο των κρατών όπου ανθίζει η ξιφασκία και βεβαίως υπάρχει και γίνεται χρήση του V.I.R. για την σαφήνεια κάθε αμφισβητούμενης φάσης».

Ο κ. Α. Δουβής προσθέτει πως «Με την αγορά και τη χρησιμοποίηση του V.I.R., λύνονται τα χέρια των διαιτητών, με τις αποφάσεις τους, πλέον, να μην επιδέχονται αμφισβητήσεις και να μην υπάρχουν ενστάσεις.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η απόδοση δικαιοσύνης ακόμα και στις πιο λεπτές ισορροπίες των αγώνων θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ελληνική ξιφασκία».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024