Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα, αλλά χωρίς θεατές

Στο Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα, αλλά χωρίς θεατές

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε στο Τόκιο, μία ημέρα μετά την απόφαση των ιαπωνικών Αρχών και των διοργανωτών για απαγόρευση προσέλευσης θεατών.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε σήμερα (9/7) στο Τόκιο και η σχετική τελετή έγινε σε ένα άδειο γήπεδο, μία ημέρα μετά την απόφαση των ιαπωνικών Αρχών και των διοργανωτών για απαγόρευση προσέλευσης θεατών στους περισσότερους χώρους, όπου θα φιλοξενηθούν (23/7-8/8) οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ακριβώς δύο εβδομάδες πριν από την Τελετή Εναρξης, η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρθηκε στη σκηνή με φανάρι και παραδόθηκε συμβολικά στην Γιουρίκο Κόικε, κυβερνήτη του Τόκιο.

Οπως είναι γνωστό, οι διοργανωτές του Τόκιο-2020 και οι Ιάπωνες αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη (8/7) το απόγευμα την απόφασή τους για μία διοργάνωση χωρίς θεατές στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Με αυτόν τον τρόπο, η διοργάνωση του Τόκιο, θα περάσει στην Ιστορία ως η πρώτη που θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών» για την συντριπτική πλειονότητα των αγωνισμάτων.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά χωρίς την παρουσία θεατών και με σύντομες τελετές.

Κατά την διάρκεια της τελετής για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Τόκιο, πέντε τρομπετίστες έπαιξαν μια μελωδία, κάτω από ένα σκέπαστρο που τους προστάτευσε από το ψιλόβροχο, μπροστά στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και περιορισμένο αριθμό αξιωματούχων.

Οι εξέδρες, όμως, ήταν κενές στο γήπεδο του Komazawa Olympic Park -στα νότια προάστια της πρωτεύουσας- που είχε κατασκευασθεί για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 1964.

«Χαίρομαι που καλωσορίζουμε την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία με αυτήν την κληρονομιά, που δείχνουμε με υπερηφάνεια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», δήλωσε η Κόϊκε, η οποία εμφανίσθηκε καταπονημένη μετά την πρόσφατη νοσηλεία της.

Υπενθυμίζεται, ότι ανακοινώνοντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, τόνισε την ανάγκη «να αποφευχθεί η εξάπλωση των λοιμώξεων σε ολόκληρη την Ιαπωνία, δεδομένου του αντίκτυπου των νέων παραλλαγών».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024