Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΕΤΕ: Δεν προκύπτει κύμα ακυρώσεων στην Ελλάδα - Προσδοκίες από το άνοιγμα της αγγλικής αγοράς

ΣΕΤΕ: Δεν προκύπτει κύμα ακυρώσεων στην Ελλάδα – Προσδοκίες από το άνοιγμα της αγγλικής αγοράς

«Αγωνία υπάρχει, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, από την άλλη όμως υπάρχει και η προσδοκία, εν αναμονή κρατήσεων από τη Βρετανία», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας το φετινό καλοκαίρι

Από πουθενά δεν προκύπτει κύμα ακυρώσεων από τα δεδομένα της στιγμής των τουριστικών προορισμών, τονίζει σε ανάρτηση του στο Twitter, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος.

Όπως διευκρίνισε, υπάρχει μεν αγωνία εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, κυρίως για ενδεχόμενη αντίδραση βασικών μας αγορών, από την άλλη όμως υπάρχει και η προσδοκία, εν αναμονή κρατήσεων από την Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 19 Ιουλίου, οι επισκέπτες μας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς καραντίνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ροές τουριστών προς την Ελλάδα.

Η Αγγλία είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, μετά την γερμανική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Ιονίου έχει τη σφραγίδα της αγγλικής αγοράς, όπως άλλωστε έχει τονίσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου, Χριστίνα Τετράδη.

Σε κάθε περίπτωση, κορυφώνεται η αγωνία του τουριστικού κόσμου της χώρας για την εξέλιξη των κρατήσεων φέτος, μετά και το άνοιγμα της αγγλικής αγοράς.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, είχε εκτιμήσει, μιλώντας πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στις 19 Ιουλίου θα «άνοιγε» η εν λόγω αγορά. Και είχε επισημάνει ότι ίσως να χρειαστούν δύο εβδομάδες από την 19η Ιουλίου, ώστε να αποτυπωθεί η δυναμική της αγγλικής αγοράς σε κρατήσεις προς την Ελλάδα.

Χθες, εξάλλου, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, επεσήμανε ότι το στοίχημα για φέτος θα κερδηθεί στο πεδίο της ποιότητας και όχι της ποσότητας και έστειλε μήνυμα ασφαλούς παραμονής στην Ελλάδα των ξένων επισκεπτών της.

«Ανοίγουμε επειδή δεν χαλαρώνουμε και συνεχίζουμε υπεύθυνα και με αισιοδοξία να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024