Μπορεί να τα… χρειάστηκε, ωστόσο η Αργεντινή τα κατάφερε, έστω και με τα χίλια ζόρια, καθώς ο Εμιλιάνο Μαρτίνες κατάφερε να βγάλει τρία πέναλτι και να δώσει την πρόκριση στην «Αλμπισελέστε».
Μία πρόκριση την οποία πανηγύρισε έξαλλα ο Λιονέλ Μέσι. Ο pulga ήταν στα… κόκκινα σε όλη τη «ρώσικη ρουλέτα», δίνοντας στις κάμερες μερικές επικές αντιδράσεις.
Κατά τη διάρκεια των εκτελέσεων, ο αρχηγός της Αργεντινής εμψύχωνε τους συμπαίκτες του, πανηγύριζε στα γκολ, στις αποκρούσεις του Μαρτίνες, ενώ είπε και μερικά… γαλλικά στον Γιέρι Μίνα.
A special camera focused on Messi shows the intense minutes during the semifinal penalty shootout between Argentina and Colombia! #CopaAmerica
Σημάδια στην καρδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα που υποδηλώνουν «παρατεταμένη αγωνία» και οίδημα που υπήρχε «για αρκετό καιρό», εντόπισε ο ιατροδικαστής όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της δίκης για τον θάνατο του μύθου του ποδοσφαίρου.
Ο Ισπανός Elite διαιτητής, Χοσέ Μαρία Σάντσεθ Μαρτίνεθ θα σφυρίξει στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική των Play offs της Super League, ενώ στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός ορίστηκε ο Γερμανός Χαρμ Όσμερς