Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο: Ο Μπάιντεν στηρίζει τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία

Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο: Ο Μπάιντεν στηρίζει τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία

«Είμαστε περήφανοι που δύο από τις κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες μας συνεχίζουν να επενδύουν στην Κύπρο» τόνισε μεταξύ άλλων η πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ.

«Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της και θεωρούν ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού θα πρέπει να διαμοιραστούν ισότιμα στις 2 κοινότητες» ανέφερε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ.

«Είμαστε περήφανοι»

«Είμαστε περήφανοι που δύο από τις κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες μας συνεχίζουν να επενδύουν στην Κύπρο, ως συνεργάτες ανάπτυξης σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο της Κύπρου», πρόσθεσε η κα Γκάρμπερ.

Σε χαιρετισμό της κατά τη δεξίωση που παρέθεσε στην αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της 245ης επετείου από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ, η αμερικανίδα πρεσβευτής, αναφέρθηκε στους οικονομικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς που συνδέουν τις ΗΠΑ με την Κύπρο, τη συνεργασία της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία με την κυβέρνηση και τους πολίτες, καθώς και το Κυπριακό:

«Υποστηρίζουμε σθεναρά τις υποβοηθούμενες από τα Ηνωμένα Εθνη προσπάθειες για συνέχιση των επίσημων διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

Συνέχεια της κυβέρνησης Κένεντι…

»Στο ίδιο πνεύμα αισιοδοξίας που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Κένεντι, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεσμεύεται να υποστηρίξει μια κυπριακής ηγεσίας προσπάθεια, υπό τα Ηνωμένα Εθνη, για την επανένωση της Κύπρου ως διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

»Ο πρόεδρος Μπάιντεν παραμένει πεπεισμένος ότι όχι μόνο είναι δυνατή η λύση αλλά ότι ένα επανενωμένο νησί θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους και την ευρύτερη περιοχή».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024