Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Οι 10+1 Έλληνες του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Οι 10+1 Έλληνες του Μπαρτζώκα

Με την προσθήκη του Μιχάλη Λούντζη ο Ολυμπιακός ενίσχυσε το, ήδη δυνατό, Ελληνικό στοιχείο του ρόστερ του, το οποίο ξεχειλίζει από εμπειρία και από ταλέντο.

Οι μεγάλες επιτυχίες του μπασκετικού Ολυμπιακού έχουν συνδυαστεί με την ανάδειξη γηγενών αθλητών, με τους προπονητές που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον ερυθρόλευκο πάγκο να ποντάρουν στην μαχητικότητα και το φιλότιμο του Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και φέτος ο Ολυμπιακός, κάτι που δείχνει η ανακοίνωση της απόκτησης του Μιχάλη Λούντζη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στα χέρια του πλούσιο υλικό Ελλήνων παικτών, με τα ονόματα των Πρίντεζη, Σλούκα και Παπανικολάου να ξεχωρίζουν. Μιλάμε φυσικά για τρία ονόματα που έχουν συνδέσει τις πλούσιες καριέρες τους με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σύγχρονου μπασκετικού Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Πρίντεζης θα επωμιστεί φέτος τον ρόλο του αρχηγού, ύστερα και από την απόσυρση του Βασίλη Σπανούλη από τα παρκέ. Ο 36χρονος φόργουορντ θα μοιράζεται την θέση 4 με τον Σάσα Βεζένκοφ, έχοντας έναν ρόλο παρόμοιο με τον περσινό. Τα λεπτά συμμετοχής του, ίσως και λόγω ηλικίας να είναι πιο περιορισμένα, η παρουσία του στο παρκέ όμως εμπνέει εμπιστοσύνη.

Για τον Σλούκα το σκηνικό θα είναι γνώριμο, καθώς και φέτος θα είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας στο παρκέ, έχοντας τον ρόλο του βασικού οργανωτή και καθοδηγητή. Φέτος θα είναι, πιο πολύ από ποτέ, ο καθρέφτης της ομάδας στο παρκέ και ο παίκτης που θα υλοποιεί το πλάνο του προπονητή. Ο Κώστας Παπανικολάου, όταν αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του, θα αποτελέσει και πάλι τον αμυντικό εξολοθρευτή , αναλαμβάνοντας το μαρκάρισμα του καλύτερου περιφερειακού παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Οι 3 σωματοφύλακες αναμένεται να αποτελέσουν τις ηγετικές φυσιογνωμίες του Ολυμπιακού εντός παρκέ και αποδυτηρίων. Φυσικά ο ρόλος του ηγέτη δεν είναι άγνωστος για κανέναν από τους παραπάνω αθλητές, η αποχώρηση όμως του Kill Bill έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό, το οποίο οι 3 Έλληνες διεθνείς μπασκετμπολίστες θα κοιτάξουν να καλύψουν.

Ο coach Μπαρτζώκας έχει και άλλα γρανάζια στην καλοδουλεμένη γηγενή μηχανή του. Ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης προέρχονται από πολύ καλές σεζόν με τα ερυθρόλευκα και ο ρόλος τους φέτος αναμένεται να αναβαθμιστεί. Ο Βεζένκοφ μάλιστα στο 2ο μισό της περσινής περιόδου αποτελούσε τον πιο σταθερό παίκτη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, με την ικανότητα του στο σκοράρισμα και το φαρμακερό του σουτ. Η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Βεζένκοφ, βοήθησε τον 25χρονο φόργουορντ να επανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση, όντας πλέον ένα από τα καλύτερα 4αρια της Ευρώπης, έχοντας μέσους όρους της τάξης των 11,4 πόντων με 43% ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο.

Σταθερό ρόλο στο rotation του coach θα έχει και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ύστερα και από τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την Εθνική στο Προολυμπιακό τουρνουά(13.8 πόντοι), αποδεικνύοντας πως μπορεί να αποτελέσει την βασική επιθετική απειλή της 2ης πεντάδας της ομάδας. Η μαχητικότητα και ο τσαγανός του Λαρεντζάκη εκτιμήθηκαν από τον προπονητή του Ολυμπιακού δίνοντας του αρκετά λεπτά στο παρκέ σε παιχνίδια της περσινής περιόδου. Αναβαθμισμένο ρόλο στην θέση 3 θα έχει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μέχρι και την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου από τον τραυματισμό του, με τον 24χρονο φόργουορντ να παίρνει από την περσινή χρονιά αρκετά λεπτά στο παρκέ από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους νεαρούς Αλέξανδρο Νικολαΐδη και Βασίλη Χρηστίδη, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δοθούν δανεικοί, προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρίες μέσα από τις συμμετοχές τους και να επιστρέψουν πιο ώριμοι στον Ολυμπιακό. Θυμίζουμε πως φέτος οι 2 νεαροί παίκτες αγωνίστηκαν με την 2η ομάδα του Ολυμπιακού στην Α2, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις. Αναμονή υπάρχει για το μέλλον του Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού τον περασμένο Μάρτιο, αγωνιζόμενος στον Ιωνικό ως δανεικός.

Στον ήδη πλούσιο Ελληνικό του κορμό, ο Ολυμπιακός προσέθεσε σήμερα και τον Μιχάλη Λούντζη. Ο νεαρός γκραντ τράβηξε τα βλέμματα του Γιώργου Μπαρτζώκα με τις φετινές εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τον Προμηθέα, ξεχωρίζοντας για τις αμυντικές και οργανωτικές του ικανότητες και αναμένεται να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι 10 Έλληνες του ρόστερ να γίνουν 11, καθώς θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Κώστα Αντεντοκούνμπο, με τις 2 πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Οι κινήσεις αυτές προμηνύουν την αγωνιστική επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1, καθώς στην Basket League υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ξένων. Πέρα από τους αγωνιστικούς λόγους της μεταγραφής Λούντζη, αυτή η κίνηση αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο η διεκδίκηση τίτλων, αλλά και η ανάδειξη και βελτίωση Ελλήνων καλαθοσφαιριστών, μέσα από την διαδικασία προσπάθειας επίτευξης των στόχων. Μία τακτική που έχει αποδώσει καρπούς τα προηγούμενα χρόνια και αναμένεται και φέτος να δοθεί βάση προς αυτή την κατεύθυνση.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024