
Βουλή: Βουρλιώτης και Καραγιάννης στην ηγεσία της Αρχής για το μαύρο χρήμα
Θετική γνώμη για την τοποθέτηση των δύο εισαγγελικών λειτουργών, Χαράλαμπο Βουρλιώτη και Παναγιώτη Καραγιάννη, στην ηγεσία της Αρχής εξέφρασαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ψήφισαν «παρών»
Την τοποθέτηση των εισαγγελέων Χαράλαμπου Βουρλιώτη και Παναγιώτη Καραγιάννη στην ηγεσία της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Θετική γνώμη για την τοποθέτηση των δύο εισαγγελικών λειτουργών, Χαράλαμπο Βουρλιώτη και Παναγιώτη Καραγιάννη, στην ηγεσία της Αρχής εξέφρασαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ψήφισαν «παρών».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βουρλιώτης ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαχειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις και συνέδεσε το όνομά του με την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και με την αγόρευση κατά της έκδοσης στην Τουρκία των 8 αξιωματικών.
Υπο αυτά τα δεδομένα, αίσθηση προκάλεσε η στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τους δύο προτεινόμενους δικαστικούς λειτουργούς.
Σύμφωνα με τον βουλευτή και τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλο Ξανθόπουλο η αρνητική ψήφος δεν αφορά τα πρόσωπα, για τα οποία όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θετική άποψη, αλλά τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της ανεξάρτητης αρχής.
Ο κ. Ξανθόπουλος πρόσθεσε ότι με πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο ο προϊστάμενος της Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» επιλέγεται απ ευθείας από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης εξήγησε πως αν και το δικό του κόμμα διαφωνεί με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που επέφερε πρόσφατα η κυβέρνηση, θα αποτελούσε πράξη «δυσανάλογα άδικη» η καταψήφιση των δύο προτεινόμενων προσώπων.
«Έχω εικόνα και για τα δύο πρόσωπα και γνωρίζω πολύ καλά τις αρετές τους» σημείωσε χαρακτηριστικά για να αναφερθεί στον «εξαιρετικό, νομικά και συμβολικά, τρόπο» που χειρίστηκε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο κ. Βουρλιώτης.
Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Βουρλιώτης, Καραγιάννης συνταξιοδοτήθηκαν στις 30 Ιουνίου από το δικαστικό Σώμα, και ο πρώτος θα τοποθετηθεί πρόεδρος της Αρχής ενώ ο δεύτερος, αναπληρωτής πρόεδρος.
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του


