
Καθηγητής Φαρμακολογίας: Η αλλαγή εμβολίου ανάμεσα σε δύο δόσεις δεν προκαλεί προβλήματα
Τι είπε o καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος για το ποιοι θα πρέπει να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου
Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, τόνισε ότι από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη από μέρος του πληθυσμού για συγκεκριμένο τύπο εμβολίου, θα έπρεπε να δίνεται στους πολίτες η δυνατότητα να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, με άλλον τύπο.
Συμπλήρωσε δε πως έχει αποδειχτεί ότι η αλλαγή εμβολίου ανάμεσα σε δυο δόσεις δεν προκαλεί προβλήματα και ότι η αντίδραση των αρμόδιων Αρχών στη χώρα μας θα έπρεπε να ήταν πιο άμεση.
Ερωτηθείς για τον αν θα χρειαστεί να κάνουμε και τρίτη δόση εμβολίου, απάντησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι δεν φαίνεται πως θα γίνει κάτι τέτοιο, εκτός ίσως ειδικών περιπτώσεων, όπως για παράδειγμα για ανοσοκατασταλμένα άτομα.
Στη συνέχεια ο κ. Μανωλόπουλος, αναφέρθηκε στο κίνημα των αντιεμβολιαστών και παρατήρησε ότι δεν τίθεται ζήτημα περιορισμού των ελευθεριών η των δικαιωμάτων τους. Έφερε ως παράδειγμα έναν μεθυσμένο, στον οποίο δεν επιτρέπεται η οδήγηση όταν έχει πιει, λέγοντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις κάτι αντίστοιχο γίνεται με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.
- «Μαφία της Κρήτης»: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τοξικολόγος – Συνέτασσε εκθέσεις «κατά παραγγελία»
- Mitsotakis Announces Additional Diesel Price Cut for August
- Βαλαντσιούνας, Γιαμπουσέλε. Μοντέρο – Ποιες είναι οι κορυφαίες μεταγραφές στη Euroleague (pics)
- Όλυμπος: Το ουσιώδες του ελληνικού πνεύματος
- Σταύρος Γεωργίου: Προφυλακίστηκε ο 28χρονος Αιγύπτιος για τη δολοφονία του ποινικολόγου
- Φορητή συσκευή μετρά σε μια ανάσα αν καίτε περισσότερα λίπη ή υδατάνθρακες



