Μαϊάμι: Μετά την τραγωδία έρχεται και η καταιγίδα Έλσα
Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής του Μαϊάμι δήλωσε ότι η κατεδάφιση του υπόλοιπου κτιρίου πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν διότι η τροπική καταιγίδα Ελσα προβλέπεται να χτυπήσει την Φλόριντα την Δευτέρα
Η κατεδάφιση του τμήματος του κτιρίου που παραμένει όρθιο μετά την κατάρρευση μεγάλου μέρους του συγκροτήματος διαμερισμάτων κοντά στο Μαϊάμι Μπιτς θα γίνει ενδεχομένως και αύριο, σε μία προσπάθεια να γκρεμιστεί η ασταθής κατασκευή πριν από την έλευση της τροπικής καταιγίδας Ελσα στην Φλόριντα.
Δύο ακόμη νεκροί ανασύρθηκαν σήμερα από τα ερείπια του 12ώροφου Champlain Towers South ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, ανεβάζοντας στους 24 τον επίσημο απολογισμό των νεκρών, ενώ 124 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.
Τα συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στον τόπο της καταστροφής εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.
Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής του Μαϊάμι δήλωσε ότι η κατεδάφιση του υπόλοιπου κτιρίου πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν διότι η τροπική καταιγίδα Ελσα προβλέπεται να χτυπήσει την Φλόριντα την Δευτέρα.
Η δήμαρχος της Κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ Ντανιέλα Λεβίν Κάβα δήλωσε ότι οι οικογένειες των θυμάτων ενημερώθηκαν για την προοπτική αυτή και «κατανοούν».
Οι ανησυχίες για την επικινδυνότητα του τμήματος του συγκροτήματος που παραμένει όρθιο διέκοψαν τις επιχειρήσεις έρευνας για το μεγαλύτερο μέρος της Πέμπτης.
Κανένας επιζών δεν έχει ανασυρθεί από τα ερείπια μετά τις πρώτες ώρες της καταστροφής στις 24 Ιουνίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άνδρος: Το χρονικό της βύθισης του «CORSAGE C» – Ο πλοίαρχος αποκοιμήθηκε στο πηδάλιο – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος
- Συνεργασία του δήμου Αλεξανδρούπολης με πόλεις της Γερμανίας
- Δυναμική παρέμβαση φοιτητών στο Μέγαρο Μαξίμου – «Τα σχέδια για αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν θα περάσουν»
- Κρήτη: «Φύγε, θα γίνει το κακό» – Οι εκκλήσεις της οικογένειας στον 20χρονο μετά το θανατηφόρο τροχαίο το 2023
- Ο Πολ Όστερ ήταν φίλος μου – H Σίρι Χούστβεντ μελετά την αγάπη και την απώλεια
- Χανταϊός: Νοσηλεύεται στη Ζυρίχη επιβάτης του MV Hondius – Τρία κρούσματα μεταφέρονται στην Ολλανδία
- Νέα Σμύρνη: Ολοκληρώνεται το γήπεδο «μπαλόνι» της οδού Ραιδεστού
- H Apple θα αποζημιώσει αγοραστές για τις διαφημίσεις «ανύπαρκτων» λειτουργιών ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442